Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 9. 2008,
15.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2008, 15.52

8 let

Na Vranskem odprli nov center varne vožnje AMZS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Minister za notranje zadeve Dragutin Mate je danes na Vranskem odprl center varne vožnje, ki ga je zgradila Avto moto zveza Slovenije (AMZS).

Ob tej priložnosti je minister povedal, gre za velik projekt in da podobna projekta nastajata še na dveh lokacijah v državi, kjer bodo skrbeli za nadgradnjo znanja o varni vožnji. Mate: Za varnost pomembna tudi kultura vožnje Po oceni Mateja prometno varnost ni mogoče zagotoviti samo z nadzorom in kaznovanjem, pomembna je namreč tudi kultura vožnje ter znanje oz. to, kako vozimo in v kakšnem stanju sedemo za volan. Minister tudi meni, da je poleg primerne vzgoje zelo pomembno tudi praktično znanje, ki ga bodo lahko vozniki dobili v vranskem centru varne vožnje.

"Upam, da bo center služil namenu, da se bo v njem usposobilo čim več voznikov in da bo pomagal ohranjati življenje na naših cestah," je še dejal Mate.

V prihodnjih letih še dva centra Na novinarski konferenci pred otvoritvijo centra je direktor AMZS Janez Božič naložbo v izgradnjo centra ocenil na 11 milijonov evrov. Dejal je tudi, da si s tem centrom želijo povečati in izboljšati varnost v cestnem prometu, sam center pa je zgrajen po standardih, ki zagotavljajo varno vožnjo. V prihodnjih letih, tako Božič, bo AMZS zgradila še dva centra, vendar veliko manjša kot je vranski.

Po besedah Božiča je posebnost AMZS centra varne vožnje, ki se razprostira na 160.000 kvadratnih metrih, njegov tehnični del, ki omogoča posebne programe vadbe, namenjen pa bo širšemu krogu uporabnikov, ki bodo želeli izboljšati svoje obvladovanje vozila v prometu.

2,5 kilometra stez in cest Z otvoritvijo centra se je Slovenija pridružila državam, ki aktivno nastopajo v boju za varnost v prometu. Znotraj centra je urejenih 2,5 kilometra stez in cest in kot je pojasnil Božič, vadba varne vožnje bo potekala v šestih ločenih sklopih poligona, med katerimi so najpomembnejši tisti sklopi, ki imajo vgrajene posebne drseče površine.

Te voznikom omogočajo, da v nadzorovanih okoliščinah podrobno preizkušnjo okoliščine slabega oprijema pnevmatik in zanašanja avtomobila. Pomemben del centra predstavlja tudi poslovno stavba s tremi učilnicami za teoretični del izobraževanja.

Perko: Številke so porazne Predsednik AMZS Boris Perko je povedal, da so se po petih letih uresničile sanje o izgradnji centra za varno vožnjo, njihova prioriteta pa je ohranjanje človeških življenj v prometu. Opozoril je, da je država v zadnjih letih sprejela veliko ukrepov, ki naj bi pripomogli k boljši prometni varnosti, vendar so številke še vedno porazne.

Perko pričakuje, da se bo letos v okviru centra tečajev varne vožnje udeležilo okrog 1500 tečajnikov, sicer pa se na letni ravni v prihodnjih letih obeta okrog 10.000 tečajnikov. Z januarjem prihodnje leto bo v tem centru potekalo tudi obvezno praktično izobraževanje mladih voznikov.

"Velik izziv" Direktor centra Damjan Skitek je poudaril, da je center, ki ima za zdaj pet inštruktorjev, po svojih programih in tehnologiji novost v Sloveniji ter velik izziv v smislu trženja in promocije.

Vranski župan Franc Sušnik je poudaril, da so v občini že pred desetletjem začeli s postopkom planiranja rabe prostora, na katerem je zgrajen center. Leta 2004 je bil sprejet lokacijski načrt, lani pa je AMZS pridobila gradbeno dovoljenje. Občina Vransko mora še zgraditi cestno infrastrukturo do centra.

Sodelovali s avstrijskim avto klubom V novo odprtem centru bodo potekali tečaji varne vožnje za voznike osebnih avtomobilov, motornih koles, tovornih vozil in avtobusov. Kmalu pa bo center uvedel tudi posebne prilagojene programe za različne skupine udeležencev v cestnem prometu. Pri njegovi gradnji so sodelovali avstrijski strokovnjaki iz avto kluba ÖAMTC, ki imajo s tovrstnimi centri že več kot 20 let izkušenj.

Ne spreglejte