Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 7. 2023,
10.08

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Nova Gorica Ajdovščina zaseg policija droga

Sreda, 26. 7. 2023, 10.08

9 mesecev, 1 teden

Med hišno preiskavo v Ajdovščini našli heroin, tabletke in drugo drogo #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
prepovedna droga, zaseg, heroin, tabletke | Preiskovalni sodnik je po zaslišanju za moškega odredil pripor. | Foto PU Nova Gorica

Preiskovalni sodnik je po zaslišanju za moškega odredil pripor.

Foto: PU Nova Gorica

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe (PPIU) Nova Gorica so prejšnji torek skupaj s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Nova Gorica pri 46-letnem moškem opravili hišno preiskavo ter zasegli več različnih snovi, tabletk in prepovedano drogo. 

Hišno in osebno preiskavo pri 46-letniku, ki je neprijavljen prebival v enem od naselij na območju občine Ajdovščina, so policisti opravili na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici. 

Med hišno preiskavo so osumljencu zasegli več različnih snovi, tabletk in posušene zelene rastline, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo.  | Foto: PU Nova Gorica Med hišno preiskavo so osumljencu zasegli več različnih snovi, tabletk in posušene zelene rastline, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo.  Foto: PU Nova Gorica

Policisti PPIU Nova Gorica in novogoriški kriminalisti so mu med hišno preiskavo zasegli 300 gramov snovi, za katero so v nadaljevanju postopka ugotovili in potrdili, da gre za prepovedano drogo heroin. Prav tako so mu zasegli 30 gramov snovi, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo metamfetamin, več tabletk živo rumene barve in manjšo količino posušene zelene rastline, za katero sumijo, da je konoplja. 

Policisti PPIU Nova Gorica so zasežene snovi poslali v nadaljnjo analizo.

Osumljencu so zasegli tudi tisoč evrov gotovine, saj obstaja sum, da izvira iz kaznivega dejanja, povezanega s prodajo prepovedanih drog. 

Prav tako so mu zasegli druge predmete in elektronske naprave, ki so pomembni za nadaljnjo preiskavo v okviru predkazenskega postopka. | Foto: PU Nova Gorica Prav tako so mu zasegli druge predmete in elektronske naprave, ki so pomembni za nadaljnjo preiskavo v okviru predkazenskega postopka. Foto: PU Nova Gorica

Policisti PPIU Nova Gorica so 46-letnemu osumljencu odredili pridržanje v policijskih prostorih, skladno z določili 157. člena zakona o kazenskem postopku, in ga naslednjega dne, v sredo, 19. julija, s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po prvem odstavku 186. člena KZ-1) privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici.

amfetamin, droga, zaseg
Novice Gorenjski kriminalisti ga poznajo. Tokrat 35-letniku zasegli 19 kilogramov amfetamina.
Klemen Kadivec
Novice Kavaški klan: obtoženi Klemen Kadivec postavljal vprašanja glavnemu skesancu
Novice Novo pošiljko kokaina med bananami prestregli v Španiji #video
Motoristična tolpa Bandidos
Novice Motoristični tolpi zasegli arzenal orožja v vrednosti najmanj milijon evrov in pol
Policija
Novice Policisti na mejnem prehodu odkrili več kot pet kilogramov konoplje
amfetamini ekstazi droga prepovedane substance
Novice Odkrili 66 kilogramov amfetaminov in morebitne laboratorije za droge
Ne spreglejte