Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 7. 2010,
12.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 7. 2010, 12.57

8 let

Kazenske ovadbe zaradi zlorab pri gradnji športne steze

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Koprski kriminalisti so junija na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zoper odgovorni osebi dveh gospodarskih družb in odgovorno osebo športnega društva.

Osumljeni so zlorabe položaja ter ponareditve ali uničenja poslovnih listin v primeru gradnje športne steze na Obali. Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, se ovadba nanaša na storitev kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, napeljevanja k storitvi tega dejanja ter ponareditve ali uničenja poslovnih listin. Preiskava na podlagi obvestil protikorupcijske komisije Kriminalisti so preiskavo začeli na podlagi obvestil protikorupcijske komisije iz leta 2009, ki je opozorila na sum nepravilnosti pri financiranju in izgradnji športne steze na Obali ter na nepravilnosti glede gradnje te steze brez ustrezne dokumentacije, v kar naj bi bila vpletena tudi obalna občina. Najemno pogodbo datirali za več let nazaj Ugotovili so, da naj bi se osumljene osebe v začetku leta 2009 dogovorile o pogojih in načinu oddaje ter najema zemljišč, na katerih je sedaj zgrajena športna steza. Pri tem so za potrebe upravnih postopkov za pridobitev potrebnih dovoljenj in drugih okoliščin sklenili najemno pogodbo, ki so jo datirali za več let nazaj, v leto 2005, ko dve od osumljenih oseb sploh še nista bili odgovorni osebi v pravnih subjektih, pravijo na policijski upravi.

S pogodbo so dogovorili domnevno brezplačen najem za obdobje let 2005 do 2007 ter plačilo najemnine v višini 4500 evrov za obdobje od 2007 do 2009. Športno društvo kot najemnik zemljišč do podaje kazenske ovadbe ni izpolnilo svojih pogodbenih obveznosti, odgovorni osebi gospodarskih družb (kot najemodajalki zemljišč) pa svojih terjatev iz naslova neizplačanih najemnin nista izterjali in zaradi neizpolnjevanja obveznosti tudi nista prekinili takšnega najemnega razmerja.

Odgovorni osebi svojima družbama povzročili materialno škodo "S tem sta osumljeni odgovorni osebi obeh gospodarskih družb svojima družbama povzročili materialno škodo v omenjenem znesku, društvu pa omogočila pridobitev tako premoženjske kot tudi nepremoženjske koristi," so zapisali. Društvo je namreč v drugih upravnih in inšpekcijskih postopkih (vzporedno je gradbena inšpekcija izvajala inšpekcijski postopek) izkazovalo obstoj večletnega najemnega razmerja in pravico do uporabe predmetnih zemljišč.

Investitor izgradnje je obalno športno društvo, investicijo pa je izvedlo s sponzorsko pogodbo z obalnim gradbenim podjetjem, še pravijo na policiji.

Po neuradnih informacijah naj bi šlo za karting stezo v Kopru in Športno društvo karting Koper.

Ne spreglejte