Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 3. 2012,
11.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 28. 3. 2012, 11.57

8 let

Karnerjeva bodo v petek izročili ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na avstrijskem pravosodnem ministrstvu so potrdili, da so sprejeli odločitev o izročitvi zakoncev Karner, ki so ju v Avstriji aretirali zaradi preprodaje prepovedanih anabolikov, ZDA.

Na ameriškem veleposlaništvu v Ljubljani pa so povedali, da bo izročitev ta petek.

Zaslužila okoli 38 milijonov evrov Zakonca Karner je avstrijska policija aretirala 27. decembra lani v okviru sodelovanja z ameriškimi in italijanskimi oblastmi zaradi domnevne prodaje dopinških preparatov prek interneta. Karnerjeva naj bi vodila mrežo preprodajalcev anaboličnih steroidov, z njihovo prodajo pa sta po ocenah avstrijske policije zaslužila okoli 38 milijonov evrov.

ZDA so zahtevale njuno izročitev. Izročitev ameriškim pravosodnim organom je 11. januarja odobrilo deželno sodišče v Celovcu, na kar je obramba vložila pritožbo, a je višje sodišče v Gradcu sklep v začetku marca potrdilo. Dokončno dovoljenje za izročitev je podalo avstrijsko pravosodno ministrstvo, kjer so še dejali, da datum izročitve usklajujejo pristojne službe v obeh državah.

"Očitno so pač v Avstriji podlegli pritiskom" O tem, da bodo zakonca v petek izročili ZDA, je poročal časnik Večer, ki se je skliceval na odvetnika Karnerjevih Rolanda Grilca. Ta je odločitev Avstrije označil za "presenečenje". Kot je dejal, bi zakonca v Avstriji dobila največ tri leta zapora, v ZDA pa jima, če bosta spoznana za kriva, grozi do 40 let zapora. "Očitno so pač v Avstriji podlegli pritiskom," je dejal za Večer.

Večer je tudi poročal, da so Alenko Karner po slabih dveh tednih na prostosti v torek zopet priprli. Karnerjevo so izpustili proti plačilu varščine, ker so trije majhni otroci ostali brez staršev, a po odločitvi pravosodnega ministrstva je bila odločitev preklicana in je od torka spet za rešetkami.

Ne spreglejte