Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 4. 2011,
9.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

požar

Sobota, 16. 4. 2011, 9.16

7 let, 12 mesecev

Je poštar v drugo pozvonil zaman?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanja televizijska voditeljica Ivana Šundov Hojan novinarju Bojanu Požarju v zasebni kazenski tožbi očita opravljanje, obravnava pa je bila včeraj že drugič preložena za nedoločen čas.

Požar je na svojem blogu pozareport.si januarja lani objavil zapis Ivanka Šundov je na televiziji bleferka, v biznisu pa prevarantka, ki ga je podnaslovil z Uggice in ponaredki: nov poslovni debakel zagrebške mafijske neveste. Šundov-Hojanova mu očita, da je pisal reči iz njenega osebnega in družinskega življenja, ki so škodile njenemu dobremu imenu. Glavna obravnava je bila razpisana že septembra lani, vendar je Šundov-Hojanova takrat svoj izostanek opravičila, Požar pa je predlagal preložitev obravnave, ker si do začetka ni uspel najti zagovornika. Hodnik pred razpravno dvorano je ostal prazen "Vabila so bila poslana 30. marca 2011, vendar v spisu do danes ni izkazanih povratnic. Glavna obravnava se preloži za nedoločen čas," je bil tudi včeraj kratek sodnik Zvijezdan Radonjić, saj na Tavčarjevo ni bilo ne Požarja, ne Šundov-Hojanove. Niti njunih odvetnikov. Radonjić je pojasnil, da bo naredil poizvedbe v zvezi s tem. V primeru, da je Šundov Hojanova vabilo prejela, bo senat postopek ustavil. Če pa se bo pregon kljub vsemu nadaljeval in se izkaže, da se je prihodu na Tavčarjevo izmikal Požar, bo na nadaljevanje sojenja morda prihajal v spremstu policistov.

O poslovnih težavah, ki naj bi mejile na kriminal ... V inkriminiranem prispevku Požar uvodoma navaja, da tabloidni mediji napačno pišejo Ivana,"...saj je v resnici Ivanka; no, sama ima raje, da ji pravijo Ivana". Pod udarnim naslovom beremo tudi, da naj bi se Šundov-Hojanova zapltela v poslovne težave, ki naj bi mejile celo na kriminal: "Komaj je medijsko hvalisavo obelodanila, da je postala zastopnica za prodajo trendovske obutve uggic, za katere naj bi imela certifikat avstralske vlade, se je že izkazalo, da gre prejkone za poslovno goljufijo." Požar piše, da je Šundov-Hojanova prek spletnih strani prodajala ponaredke obuval popularne blagovne znamke brez možnosti reklamacij in garancij.

Novinar je sicer že naznanil, da se je Šundov-Hojanovi pripravljen javno opravičiti za zapis, v katerem navaja, da ji ni ime Ivana temveč Ivanka, za SiOL pa je včeraj zatrdil, da vabila na glavno obravnavo ni dobil. Šundov-Hojanove, ki živi v Zagrebu, nam ni uspelo priklicati.

Ne spreglejte