Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Ponedeljek,
18. 9. 2017,
13.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

vlom

Ponedeljek, 18. 9. 2017, 13.37

6 let, 7 mesecev

Italijani in Hrvata v Sloveniji nakradli za 25 tisočakov nakita

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
vlom | Foto policija

Foto: policija

Policisti PU Koper so prijeli pet tujih državljanov, ki jih sumijo, da so na območju Sežane avgusta in septembra izvedli 14 vlomov.

Vlomi v stanovanjske objekte so bili večinoma izvršeni v dopoldanskem času, ko so bili stanovalci v službi oziroma odsotni. Storilci  so v objekte vlamljali z izvijači na vzvod in kradli večinoma  le denar in nakit.  Koprski policisti so ugotovili,  da  se podobna kazniva dejanja dogajajo tudi na območju PU Ljubljana, in se  povezali  tudi  s  tamkajšnjimi  policisti  in kriminalisti, ki so obravnavali kazniva dejanja, storjena na območju Vrhnike in Logatca.

Z zbiranjem podatkov so ugotovili, da so kazniva dejanja izvrševali  storilci,  ki  so uporabljali osebni avtomobil znamke Chrysler Voyager, srebrne barve, zatemnjenih  stranskih  stekel,  italijanskih registrskih številk. Z mednarodnim  sodelovanjem  prek  hrvaških  in italijanskih  varnostnih  organov  so ugotovili še, da to vozilo uporabljajo  osebe z območja Hrvaške, ki imajo večinoma tudi italijanska državljanstva.

Naprej ustavili Italijanki

Prejšnji teden so policisti PP Sežana po poskusu enega od  podobnih kaznivih  dejanj na  območju Sežane na podlagi podatkov  osebnega  opisa  storilk prijeli 21-letno državljanko Italije in 19-letno  državljanko  Italije,  ki sta  imeli pri sebi več  izvijačev, namenjenih  vlamljanju  v stanovanjske objekte. Ker je bilo ugotovljeno, da gre  za  osebi,  povezani z  uporabniki  prej  navedenega  vozila Chrysler Voyager,  so posumili, da je na območju PU Koper še več storilcev, zato so policisti PP Piran isti dan v okolici mejnega prehoda Dragonja omenjeno vozilo  izsledili  ter  prijeli  tri  moške, 18-letnega državljana Italije, 22-letnega državljana Hrvaške in 21-letnega državljana Hrvaške.

Občasno prihajali iz Italije in Hrvaške

Policija je ugotovila, da so omenjeni skupaj izvršili najmanj 14 kaznivih dejanj velike tatvine, od tega dva poskusa vloma.  Osumljeni  so  občasno prihajali na območje  Slovenije iz Hrvaške ali Italije in se pri kaznivih  dejanjih  ločili, tako da sta storilki vlamljali v stanovanja, moški pa v stanovanjske hiše. S kaznivimi dejanji, za katera jih do zdaj policija utemeljeno sumi, so si pridobili  skupno  protipravno  premoženjsko  korist  v višini prek 25.000 evrov.

Četverica po privedbi pred preiskovalnega voznika ostaja v priporu, 22-letnega državljana Hrvaške, ki je bil njihov voznik, pa so izpustili na prostost. Policija nadaljuje preiskavo, saj sumi, da so isti storilci letos poleti izvršili še več kaznivih dejanj na območjih različnih policijskih uprav.

Ne spreglejte