Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 7. 2016,
6.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

nesreča nesreča

Ponedeljek, 25. 7. 2016, 6.38

6 let, 7 mesecev

V hudih prometnih nesrečah umrla 21- in 29-letnik #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53
nesreča, Dolenjska, razbitine | Foto dolenjskanews.com

Foto: dolenjskanews.com

Včeraj zvečer sta se zgodili dve prometni nesreči, ki sta zahtevali dve življenji, pet oseb je bilo ranjenih.

Nekaj pred 21. uro se je na avtocesti med priključkoma Drnovo in Dobruška vas v smeri Novega mesta zgodila huda prometna nesreča. Nesreča se je zgodila pri kraju Grmovlje v občini Škocjan, ko je osebno vozilo zapeljalo s cestišča na brežino in se prevrnilo na streho.

Zaradi poškodb je na kraju nesreče umrl 29-letni potnik v avtomobilu. Še dva potnika sta hudo poškodovana, 40-letni voznik pa naj bi utrpel lažje poškodbe, je sporočila policija. Poškodovane so z reševalnimi vozili odpeljali v splošno bolnišnico Novo mesto.

Po prvih informacijah je bilo v nesreči udeleženo eno vozilo, promet na tem delu avtoceste je potekal po prehitevalnem pasu.

Zaletel se je v kozolec in pobegnil

Ob 21.48 je v naselju Topolšica v občini Velenje 38-letni voznik z osebnim vozilom v blagem levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na bankino in nato na travnik ter trčil v steber večjega lesenega kozolca. Po trčenju je celotni del vozila ostal zagozden pod kozolcem, ki se je nato podrl na cestišče lokalne ceste ter na vozilo. Zaradi podrtega kozolca na cestišče je cesta Topolšica–Lom do sanacije zaprta.

V trčenju je na kraju nesreče umrl 23-letni sopotnik, ki je sedel na sprednjem sedežu. Voznik in sopotnik na zadnjem sedežu sta se v prometni nesreči lažje poškodovala.

Voznik je po trčenju kraj prometne nesreče zapustil. Policisti so ga kmalu po nesreči izsledili v bližini kraja prometne nesreče.

Padel je iz avtomobila

Neprilagojena hitrost je bila razlog za hudo prometno nesrečo v soboto zvečer na Trški cesti v Podčetrtku. V nepreglednem levem ovinku na Trški cesti je 22-letni voznik, ki je osebni avtomobil vozil iz smeri Podčetrtka proti Rudnici, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v robnik ob desnem smernem vozišču. Vozilo je nato zdrselo čez celotno vozišče proti levi strani, trčilo v leseno ograjo mosta in jo prebilo ter trčilo v betonsko škarpo.

Med prevračanjem vozila je 21-letnega potnika, ki je sedel na zadnjem desnem sedežu, vrglo iz vozila in se je zelo hudo poškodoval. Hudo se je poškodoval tudi 22-letni voznik. 25-letna sopotnica na sprednjem sedežu in 16-letni sopotnik na zadnjem sedežu sta se lažje poškodovala.

Ne spreglejte