Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 12. 2017,
19.24

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,85

2

Natisni članek

zemljišča nepremičnine dražba Facebook umor Martin Kovač

Petek, 15. 12. 2017, 19.24

6 let, 4 mesece

Umor na Facebooku: v hišo obsojenca se ne bi preselil nihče #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,85

2

Deset mesecev po tako imenovanem "Facebook umoru" se hiši obsojenega Martina Kovača ne približa nihče. Ker Kovač, ki v priporu čaka na prestajanje 21-letne zaporne kazni, državi zaradi propadlih poslov dolguje več kot 180 tisoč evrov, so se na dražbi znašle njegove nepremičnine. Na prodaj sta tudi zemljišče, na katerem se je zgodil umor, in hiša v Žabjeku, kjer je svoje zadnje dni preživel umorjeni Andrej Cekuta.

Novinarka: Samanta Gomboc/Video: Planet TV


Obsojena Aleš Olovec in Martin Kovač sta februarja letos pri naselju Podbočje v občini Krško pretepla Andreja Cekuto, zaradi česar je ta pozneje umrl. Umor sta Olovec in Kovač v živo prenašala na družbenem omrežju Facebook.

V hišo se ne bi preselili niti, če bi jo dobili zastonj

Hiša, v kateri je živel Martin Kovač, trenutno sameva. Zaradi visokega dolga je okrajno sodišče hišo že dvakrat ponudilo na javni dražbi, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV.

A kaj, ko domačini in sosedje, ki o umoru nočejo govoriti pred kamero, pravijo, da v hiši ne bi živeli niti, če bi jo dobili zastonj. Čeprav se zdi, da v propadajoči hiši ne živi nihče, od mimoidočih izvemo, da v njej večkrat prespi Kovačev brat. "Meni se zdi, da tu živi še njegov brat," je povedal domačin Gašper Jurečič.

Poleg tretjine hiše je Kovač še tretjinski lastnik sedmih parcel, katerih vrednost se sicer ne približa znesku 180 tisoč evrov, ki ga obsojeni dolguje državi. Solastnika omenjenih nepremičnin sta Kovačev oče in brat. Na dražbi so bila tudi ta zemljišča nedaleč od hiše, kjer se je zgodil umor.

Domačini so še vedno pretreseni in šokirani

Tretjinski delež na omenjenih Kovačevih nepremičninah je bil ocenjen na 14.700 evrov. Sodišče ga je na drugi dražbi ponujalo zgolj po polovični vrednosti. Glede na to, da je bila tudi druga dražba neuspešna, so 14. decembra izdali sklep o ustavitvi predmetne izvršilne zadeve in posredovali tako upniku kot tudi dolžniku, pojasnjujejo na okrajnem sodišču v Krškem.

To sosedov ne preseneča. Kdo bi želel kupiti nepremičnino človeka, ki je hladno krvno ubijal, se sprašujejo domačini, ki so še vedno pretreseni. Postopek na Kovačeve nepremičnine je sicer ustavljen, bo pa zaznamba ostala zapisana v zemljiški knjigi, so še poročali v oddaji Planet Danes.

Ne spreglejte