Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 6. 2012,
17.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 22. 6. 2012, 17.48

7 let, 12 mesecev

Domnevna roparja banke SKB v priporu vsaj do konca julija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sodišče je domnevnima roparjema banke SKB Dejanu Vidmarju in Sašu Nosetu pripor podaljšalo do 31. julija, so pojasnili na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Rop se je zgodil jeseni 2005, osumljenca pa so policisti prijeli 16. marca letos. Po prijetju so osumljenca privedli pred preiskovalno sodnico, ki jima je na predlog okrožne državne tožilke odredila pripor. Sodišče je aprila pripor podaljšalo, isto odločitev je sprejelo maja, pa tudi pred nekaj dnevi.

Po oceni policije so roparji povzročili za okoli 32 milijonov evrov škode Rop banke SKB se je zgodil v noči na 1. november 2005. Roparji so v banko prišli nekaj pred 23. uro, onesposobili varnostnika, prinesli orodje za vlamljanje in plastične zabojnike ter začeli z odpiranjem sefov. Vlomili so v 428 sefov, še v dodatnih 29 pa so poskusili vlomiti. Kraj kaznivega dejanja so zapustili okoli šeste ure zjutraj, po oceni policije pa so povzročili za okoli 32 milijonov evrov škode.

Nose naj bi v času ropa delal kot varnostnik Policisti so ob aretaciji obeh osumljencev pojasnili, da naj bi eden od njiju neposredno sodeloval pri ropu, drugi pa naj bi v banki delal kot varnostnik. Mediji so razkrili, da naj bi bil v rop neposredno vpleten Vidmar, Nose pa naj bi v času ropa delal kot varnostnik.

Prav Nose naj bi bil eden od dvojice varnostnikov, ki so ju roparji zavezali in pustili ležati na tleh, da bi lahko nemoteno vlamljali v sefe. Kasneje je Nose zaradi duševnih bolečin tožil podjetje PCA, ki je varovalo omenjeno banko, in tožbo tudi dobil. Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je Nosetu prisodilo 9300 evrov odškodnine z zamudnimi obrestnimi.

Preiskava se nadaljuje Policija sodelovanja ropa sumi še 28-letnika iz okolice Ljubljane, ki je v tujini, prav tako pa so ovadbo podali še zoper dva neznana osumljenca. Preiskava se tako nadaljuje.

Ne spreglejte