Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
9.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

goljufija Domen Zavrl

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 9.23

8 let

Domen Zavrl: Nisem kriv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na predobravnavnem naroku v kazenski zadevi, v kateri tožilstvo Domnu Zavrlu očita goljufijo, se je ta izrekel za nedolžnega.

Tožilkinega predloga za leto in pol pogojne zaporne kazni s triletno preizkusno dobo in pod pogojem, da vrne 97.976 evrov, Zavrl ni sprejel. Tako je sodišče danes sprejelo dokazne predloge obrambe in tožilstva, naslednja obravnava pa bo 11. novembra.

Domen Zavrl se čudi, da mu tožilstvo očita, da leta 2006 ni poravnal predračuna za opravljene storitve idejnega projekta oziroma da sploh ni imel namena izpeljati tega projekta. "Nikoli mi ni bil izstavljen račun, temveč samo predračun," je pojasnil Zavrl.

Gre za projekt iz leta 2005, s katerim so želeli poslovno stavbo v Slovenski Bistrici prenoviti v hotel. V tistem času je sedemkrat na teden na mariborsko letališče vozil letalski prevoznik Styrian Spirit, ministrstvo za promet pa se je pogajalo tudi z nizkocenovnim prevoznikom Ryanair. Ministrstvo je zagotavljalo, da bo z Ryanairom podpisalo dolgoletno pogodbo. Takrat naj bi se Zavrl začel pogajati s podjetjem Archi.ka, katerega večinski lastnik je Robert Širnik, in z njim marca 2006 podpisal pogodbo. Po Zavrlovih besedah mu podjetje Archi.ka ni nikoli izdalo računa, temveč samo predračun. Prav tako naj ne bi poskušalo denarja iztirjati po civilni poti. Zavrl trdi tudi, da je moral od pogodbe preprosto odstopiti, sicer bi imel na NLB Leasingu pet milijonov evrov dolga, saj je ministrstvo za promet z družbo Ryanair podpisalo le začasno dvoletno koncesijsko pogodbo.

"Sam sem poskušal alternativno varianto, in sicer da bi poslovno stavbo prenovili v stanovanjsko, a je stanovanjski sklad to možnost zavrnil. Glede projekta lahko rečem, da so se okoliščine spremenile in se je izkazalo, da je bila zaustavitev projekta edina prava rešitev," trdi Zavrl. Prepričan je, da mora podjetje, če je storitve opravilo, izdati račun in ga vknjižiti v izkaz uspeha, če pa računa ne more izdati, storitve niso bile opravljene in gre za krivo ovadbo.

Ne spreglejte