Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 6. 2008,
8.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 6. 2008, 8.30

8 let

Ceste zahtevale štiri življenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V zadnjih 24-ih urah so na slovenskih cestah umrle štiri osebe, trije motoristi in voznik osebnega vozila.

Prva nesreča se je zgodila v soboto ob 17.25 na regionalni cesti Dvor - Kočevje pri kraju Lašče v občini Žužemberk, ko je 22-letni voznik motornega kolesa iz okolice Trebnja zaradi neprilagojene hitrosti zdrsnil na levo smerno vozišče in trčil v nasproti vozeči tovornjak, ki ga je vozil 40-letni državljan Makedonije. Motorist je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Ogenj, ki je zajel vozili po trčenju, so pogasili gasilci iz Dvora in Žužemberka. Na kraju so bili tudi gasilci iz Novega mesta. Umrl motorist pri Frankolovem V soboto ob 20.20 je 40-letni motorist iz okolice Socke na regionalni cesti iz smeri Ivenc proti Frankolovemu izven naselja Globoče zapeljal v blagi levi ovinek. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil kontrolo nad vozilom in zapeljal iz ceste. Voznik je z vozilom nato trčil v betonski prepust pod dovozom k stanovansjki hiši in se smrtno poškodoval.

Umrl 22-letnik iz okolice Slovenj Gradca Dobro uro kasneje, ob 21.35 uri, pa se je na relaciji Arclin - Ljubečna v kraju Ljubečna zgodila nova nesreča. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel 22-letni motorist iz okolice Slovenj Gradca, ki je na kraju nesreče umrl. Med vožnjo skozi blagi levi ovinek je zdrsnil z vozišča, s telesom zadel v betonski propust in zaradi hudih poškodb na kraju umrl.

Umrl voznik osebnega vozila Danes zjutraj okoli 5. ure se je zgodila še ena prometna nesreča v kraju Bočna na cesti Gornji Grad - Bočna. Voznik osebnega vozila je zapeljal s ceste in trčil v nabrežino ter zaradi hudih poškodb umrl v vozilu, sovoznika pa je vrglo iz vozila in se hudo poškodovan zdravi v celjski bolnišnici. Vzrok nesreče še ni znan.

Od sedmih umrlih pet mladih

Poleg 22-letnih motoristov, ki sta življenje izgubila v soboto, so od četrtka na slovenskih cestah ugasnila še tri mlada življenja. V četrtek ob 21.20 uri se je na glavni cesti izven naselja Idrija pri križišču za Žiri zgodila prometna nesreča, v kateri sta umrla 24-letni voznik in 25-letni sopotnik. V petek ob 22.55 uri se je na uvozu na avtocesto pri Slovenski Bistrici jug - Maribor smrtno ponesrečila 20-letna voznica osebnega avtomobila.

Policisti so v noči na nedeljo obravnavali še 30 prometnih nesreč, v katerih je bilo sedem oseb huje poškodovanih, tri pa lažje.

Ponoči so policisti obravnavali še 181 kršitev javnega reda in miru ter 50 kaznivih dejanj. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 141-krat posredovali na javnih krajih in 40-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so sedem kršiteljev zaradi kršitev javnega reda in miru in 53 voznikov, ki so prekoračili dovoljeno stopnjo alkoholiziranosti. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 20 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, dve ponarejanji listin, ogrožanje varnosti, drzna tatvina, nasilništvo in kaznivo dejanje s področja mamil.

Ne spreglejte