Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
7. 10. 2016,
6.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

crossover atlas crossblue ZDA Volkswagen

Petek, 7. 10. 2016, 6.56

6 let, 6 mesecev

Novi volkswagen z imenom atlas?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Volkswagen bo v ZDA že letos začel proizvajati novega crossoverja za severnoameriški trg, kjer je samo septembra doživel 12-odstotni padec prodaje. Neuradno se bo sedemsedežni crossover imenoval atlas.

Novi crossover, ki bo imel štirikolesni pogon in možnost sedmih sedežev, je Volkswagen prek študije crossblue napovedal že leta 2013 na avtomobilskem salonu v Detroitu. Avtomobil bo zelo pomemben za poslovni uspeh Volkswagna v ZDA. | Foto: Volkswagen Novi crossover, ki bo imel štirikolesni pogon in možnost sedmih sedežev, je Volkswagen prek študije crossblue napovedal že leta 2013 na avtomobilskem salonu v Detroitu. Avtomobil bo zelo pomemben za poslovni uspeh Volkswagna v ZDA. Foto: Volkswagen

Volkswagen je svoj sedemsedežni športni terenec s študijo crossblue napovedal že pred tremi leti na avtomobilskem salonu v Detroitu. Vse od takrat je bilo ime novega modela za severnoameriški trg, kjer Volkswagen kot drugi največji avtomobilski proizvajalec na svetu še išče ustrezne avtomobile za preboj in se otepa posledic dizelske afere, skrbno varovana skrivnost.

Ime, ki je lažje razumljivo in izgovorljivo kot tiguan ali touareg

Ime atlas je razkril nemški Automobilwoche, Volkswagen pa bo avtomobil v polnosti predstavil 27. oktobra. Vodja Volkswagna v ZDA Hinrich Wöbcken je že poleti izjavil, da bodo avtomobilu namenili ime, ki ga bo lažje izgovoriti kot imeni obstoječih modelov tiguan in touareg, navajajo pri Autonews.

Če bo ime atlas tudi uradno potrjeno, bo to odmik od črke T, s katero so se do zdaj začenjali Volkswagnovi crosssoverji in športni terenci. ZDA bi s tem imenom dobile dovoljenje, da modele začenjajo z lastno črko.

Serijski avtomobil bodo v tovarni v Chattanoogi začeli izdelovati še letos. Avtomobil bodo uradno predstavili konec oktobra. | Foto: Volkswagen Serijski avtomobil bodo v tovarni v Chattanoogi začeli izdelovati še letos. Avtomobil bodo uradno predstavili konec oktobra. Foto: Volkswagen

Manjši bo od touarega

Atlas bo dimenzijsko manjši od touarega, ki ga Volkswagen v ZDA tudi postavlja ob bok premium konkurenci. Atlas bo tudi prvi volkswagen iz tovarne v ZDA, ki ga bodo izdelali na modularni platformi MQB. Proizvodnja avtomobila se bo začela letos, prodaja pa prihodnjo pomlad.

Volkswagnov koncern je septembra v ZDA doživel 12-odstotni padec prodaje v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Ne spreglejte