Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
6. 9. 2016,
13.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Natisni članek

skoki rehabilitacija operacija koleno Kenneth Gangnes

Torek, 6. 9. 2016, 13.17

6 let, 6 mesecev

Norveški skakalec hodi po težki poti in se tudi sprašuje, ali je sploh vredno

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Nesrečni norveški skakalec Kenneth Gangnes se namesto s skoki ukvarja z rehabilitacijo kolena. Na tej poti je že tretjič, a se ne predaja, čeprav se tudi prikradejo negativne misli.

Kenneth Gangnes se je junija poškodoval v Avstriji. Nemudoma je sledila operacija kolena, zdaj pa je v fazi več kot polletne naporne rehabilitacije. | Foto: Sportida Kenneth Gangnes se je junija poškodoval v Avstriji. Nemudoma je sledila operacija kolena, zdaj pa je v fazi več kot polletne naporne rehabilitacije. Foto: Sportida V pretekli sezoni je bil Kenneth Gangnes najboljši norveški mož. Na svetovnem prvenstvu v poletih se mu je za las izmuznila zlata medalja, ki si jo je na poletih na Kulmu priskakal slovenski skakalni matador Peter Prevc.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je zasedel tretje mesto, za naslednjo sezono pa načrtoval skok povsem na vrh. A je na pripravah v avstrijskem Stamsu doživel nočno moro. Tretjič v karieri si je namreč strgal kolenske križne vezi. Sledila je operacija v Innsbrucku, zdaj pa je v fazi rehabilitacije, zaradi katere bo izpustil osrednje dogodke prihodnje sezone, v kateri bo vrhunec nordijsko svetovno prvenstvo v Lahtiju.

Ne prezrite:

"Težko je. Sprašuješ se, ali je sploh vredno," je za nettavisen.no uvodoma dejal 27-letni Gangnes, ki je vesel, da njegovi reprezentančni kolegi dobro nastopajo v poletnem grand prixu.

Olimpijske v Pjongčangu so cilj

Trdo bo delal, da bo imel na obrazu spet razlog za zadovoljstvo. | Foto: Sportida Trdo bo delal, da bo imel na obrazu spet razlog za zadovoljstvo. Foto: Sportida Čeprav se včasih prikradejo težave z motivacijo, saj je tovrstna poškodba med drugim izjemno psihološko naporna, pa se bo boril za vrnitev.

Prav zaradi poškodbe kolena je pred leti izgubil možnost nastopa na olimpijskih igrah v Sočiju, zato bo naredil vse, da pride v najboljšo formo za olimpijske igre v Pjongčangu leta 2018. "Olimpijske so sanje," pravi Gangnes.

Kot pravijo fizioterapevti, je po operaciji naredil velik napredek, zato tudi sam pri sebi vidi več optimističnih bilk, za katere se lahko prime. "Rehabilitacija napreduje dobro. Pri takšnih poškodbah potrebuješ približno 9 mesecev, da se vrneš. To pomeni februarja. Upam, da bom lahko takrat skakal," pravi Gangnes.

Ciljev za prihodnjo sezono razumljivo ne more postaviti visoko, saj se bo šele vrnil v pogon, zato pa misli in trud usmerja v največje podvige, upa, da bo pripravljen v sezoni 2017/18, v kateri bodo največji dogodek zimske olimpijske igre.

Ne spreglejte