TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 8. 2010,
14.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 1. 8. 2010, 14.40

8 let

Na Bledu in v Bohinju zadovoljni z julijskim obiskom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pričakovanja ob začetku poletne sezone glede boljšega turističnega obiska kot leta 2009 se na Bledu in v Bohinju po julijskih podatkih uresničujejo.

Število nočitev v hotelih je bilo v obeh krajih višje, manj zadovoljni pa so z nočitvami v zasebnih sobah in apartmajih ter z izvenpenzionsko potrošnjo gostov.

Julija okoli desetino več nočitev kot pred letom dni Na Bledu je bilo julija za okoli desetino več nočitev kot v istem mesecu leta 2009, vendar na Turizmu Bled obenem opozarjajo, da je bilo lansko leto sicer eno slabših v bližnji zgodovini. Bolj informativna bi bila primerjava z leti 2007 in 2008, ko pa je bil obisk občutno višji.

Izvenpenzionska potrošnja se je zmanjšala Poleg števila nočitev na Bledu spremljajo tudi druge finančne dejavnike turističnega obiska in opažajo, da so tu pozitivni učinki bistveno nižji - izvenpenzionska potrošnja se je v zadnjih letih namreč precej zmanjšala, zaradi pritiska na cene pa so se ponekod znižale tudi cene storitev.

Gostje iz Italije, Nizozemske, Nemčije, Velike Britanije, pa tudi iz Hrvaške in Srbije Avgust 2009 je bil prijetno presenečenje, saj je bil po oceni direktorice Turizma Bled Eve Štravs Podlogar soliden predvsem zaradi obiska Italijanov. Tudi letos avgusta pričakujejo dober obisk, seveda pod pogojem, da bo ta mesec sončno vreme, gostje pa naj bi prišli predvsem iz Italije, Nizozemske, Nemčije, Velike Britanije, pa tudi iz Hrvaške in Srbije.

V Bohinju so z julijem delno zadovoljni V Bohinju so z julijem delno zadovoljni, saj je bilo število nočitev višje kot v prejšnjih mesecih. To po besedah direktorja Lokalne turistične organizacije Bohinj Klemena Langusa velja predvsem za hotele, malce manj pa za zasebne sobe in apartmaje. Zaradi lepega vremena sta bila julija dobro zasedena tudi oba kampa v Bohinju.

Napovedi za avgust so podobne kot za julij: rezervacije v hotelih najavljajo dokaj dober obisk, vendar se po besedah Langusa število rezervacij spreminja dnevno, zlasti ob koncu tedna. V Bohinju namreč prevladujejo slovenski gosti, ki se za obisk pogosto odločajo glede na aktualno vremensko napoved.

Ne spreglejte