TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 12. 2007,
16.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 18. 12. 2007, 16.06

8 let

Laščani: Managerskega odkupa Pivovarne Laško ne bo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Pivovarni Laško so danes zatrdili, da ne nameravajo izvesti managerskega odkupa pivovarne.

Navedbe Radia Slovenije, da naj bi Pivovarna Laško in z njo povezane družbe že zastavile del delnic Mercatorja za bančna posojila, s katerim naj bi izvedle managerski odkup laške pivovarne, v Laškem ocenjujejo kot nesmiselne špekulacije.

Urad za varstvo konkurence "proti Pivovarni Laško"

Radio Slovenija je o zastavi delnic Mercatorja s strani Laščanov in z njimi povezanih družb poročal danes. Spomnimo, da je urad za varstvo konkurence minuli četrtek Pivovarni Laško in družbam okoli nje (Pivovarna Union, Radenska, Infond Holding, Center naložbe in Kolonel) prepovedal razpolaganje z delnicami Mercatorja, ker naj bi skupaj pridobile 57,23-odstotni lastniški delež Mercatorja in s tem skupni nadzor nad družbo, česar pa v roku niso priglasile.

"Nihče mi ni nikoli naročil, da sprožim kakršnikoli postopek"

Varuh konkurence tako zdaj vodi postopek presoje koncentracije. V.d. direktorja urada Jani Soršak pa je za radio v zvezi s tem dejal: "Nihče mi ni nikoli naročil, da sprožim kakršnikoli postopek. Ob prevzemu položaja sem povedal, da bomo v vseh primerih, kjer bomo sumili na kršitve zakona, dosledno uvajali postopke," je zatrdil Soršak in dodal, da urad za varstvo konkurence ni v nikakršni vojni z nikomer.

Pivovarna Laško meni, da gre za neutemeljen konstrukt V Pivovarni Laško so prepričani, da gre pri ocenah urada za varstvo konkurence za neutemeljen konstrukt brez vsakršnih dokazov in indicev. Sklep urada bodo temeljito preučili in vložili ustrezna pravna sredstva.

Odzvali so se tudi v družbi Center naložbe

V ponedeljek pa so se na sklep urada za varstvo konkurence odzvali tudi v družbi Center naložbe. Kot so sporočili, ne razpolagajo z delnicami Mercatorja in glede na to ne morejo izvajati nadzora Radensko in Mercatorjem, zaradi katere bi kakorkoli kršila katerikoli zakon. nad to družbo in ne more kršiti določb zakona o preprečevanju omejevanja konkurence. Za Center naložbe tako ne more veljati prepoved odsvojitve in obremenitve delnic Mercatorja, so navedli v sporočilu in dodali, da družba nima nobene povezave s Pivovarno Laško, Pivovarno Union,

Kot je znano, je družba Center naložbe 12. decembra objavila namero za prevzem Infond Holdinga, ki je največja lastnica Pivovarne Laško, hkrati pa ima v lasti 24,99-odstotni delež Mercatorja. Družba center naložbe ima v Infond Holdingu že več kot 53-odstotni lastniški delež, prevzem ciljne družbe pa bodo financirali izključno z lastnimi viri, so navedli ob objavi prevzemne namere.

Zadnji lastniški premiki pomenijo začetek dokončne lastniške konsolidacije Pivovarne Laško?

Center naložbe v zadnjih mesecih zelo aktivno prodaja svoje naložbe (Terme Čatež, Pivovarna Laško, Merkur, Mercator, Iskra Avtoelektrika, Elektro Lubljana, Elektro Maribor), kar naj bi po mnenju nekaterih počel prav zaradi načrtovanega prevzema Infonda Holding. Po pisanju nekaterih medijev naj bi zadnji lastniški premiki pomenili začetek dokončne lastniške konsolidacije Pivovarne Laško. Kot ugibajo poznavalci, naj bi Center naložbe v prvi fazi prevzele Infond Holding, nato pa (same ali z drugimi lastniki) še Pivovarno Laško.

Ne spreglejte