Kralj tatov (The Thief Lord)

Odlična filmska upodobitev zgodbe o pustolovščinah beneških tatičev, pod katero se je podpisala najbolj priljubljena nemška mladinska pisateljica Cornelia Funke.

1 / 3

2 / 3

3 / 3

Režija: Richard Claus Igrajo: Aaron Johnson, Jasper Harris, Carole Boyd, Jim Carter, Rollo Weeks, George MacKay, Caroline Goodall Žanr: Družinska domišljijska pustolovščina Dolžina: 95 minut IMDb: 5,9/10

Zgodba spremlja brata Prosperja in Boja (Jasper Harris in Aaron Johnson) – siroti, za kateri je po materini smrti začela skrbeti kruta teta. Nekega dne dečka pobegneta iz hiše zlobne sorodnice in se odpravita v Benetke. Skrivata se po kanalih in uličicah, kjer se spoprijateljita s skupino mladih pobalinov, ki jih vodi skrivnosten Scipia (Rollo Weeks), znan tudi kot Kralj tatov. Pridaniči imajo oporišče v zapuščeni kinodvorani, preživljajo pa se s krajami bogatim. S svojim početjem pa kmalu pritegnejo pozornost malce vzvišenega, a dobrodušnega zasebnega detektiva Victorja Getza (Jim Carter). Zgodba se zaplete, ko Scipia dobi naročilo za posebej velik tatinski podvig – čudovit vrtiljak iz dolgo pozabljene preteklosti, ki ima posebne magične moči, saj upravlja s časom.

[video: 35449 / ]

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano
{{headline}}
{{display_url}}
{{description1}} {{description2}}