Kick-Ass

Nicolas Cage, Aaron Johnson in Chloe Moretz v akcijski komediji režiserja uspešnice Možje X: Prvi razred o povprečnem srednješolcu, ki se odloči postati superheroj.

1 / 2

Foto: Blitz Film & Video Distribution

2 / 2

Foto: Blitz Film & Video Distribution

Režija: Matthew Vaughn Igrajo: Nicolas Cage, Aaron Johnson, Chloe Moretz, Mark Strong, Christopher Mintz-Plasse Žanr: Akcijska komedija Dolžina: 106 minut IMDb: 7,9/10

Dave Lizewski (Johnson) je povprečni newyorški najstnik in navdušenec nad stripi, ki se nekega dne odloči postati superjunak, čeprav nima posebnih sposobnosti in ustreznih spretnosti. Prek spleta naroči zeleno in rumeno opravo, v kateri naj bi postal superjunaški pravičnik Kick-Ass. Toda Dave ni edini superjunak v mestu – neustrašni dvojec, ki ga sestavljata oče Big Daddy (Cage) in njegova hči Hit Girl (Grace Moretz), se zanesljivo spopada s kriminalom, ki ga poosebljajo mafijski boter Franco D'Amici (Strong) in njegovi pajdaši. Ironično postane prav Francov sin Cris (Mintz-Plasse), ki si nadene ime Red Mist, Kick-Assov največji nasprotnik. V končnem obračunu se bodo spopadle sile dobrega in zla, Kick-Ass pa bo končno lahko upravičil svoje ime.

[video: 45609 / ]

Zanimivosti:

• Film je posnet po istoimenskem stripu Marka Millarja in Johna Romita, Jr. • Lani so posneli nadaljevanje, ki ga je režiral Jeff Wadlow, režiser akcijske uspešnice Ne predaj se (Never Back Down), izvirni igralski zasedbi pa se je pridružil Jim Carrey. • Christopher Mintz-Plasse se je najprej udeležil avdicije za naslovnega junaka, nato pa mu je pripadla vloga njegovega nasprotnika Red Mista. • Eden od producentov filma je Brad Pitt. • Režiser Matthew Vaughn, dolgoletni zakonski partner supermodela Claudie Schiffer, je kariero začel kot producent uspešnic Guya Ritchieja. Kot režiser je nase opozoril že s prvencem Layer Cake, podpisal se je tudi pod kritiško hvaljeno domišljijsko pustolovščino Zvezdni prah, nazadnje pa smo v kinematografih lahko spremljali njegovo uspešnico Možje X: Prvi razred.
SiOL TV: Na daljincu izberite kanal 5 – DKino Hiti. Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino (www.dkino.si).

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano