TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
21. 1. 2016,
13.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Uroš Zorman evropsko prvenstvo kapetan

Četrtek, 21. 1. 2016, 13.23

8 let

Kapetan sporoča: Verjemite, da je nam najtežje (video)

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kapetan rokometašev Uroš Zorman je po slovenskem izpadu z evropskega prvenstva poudaril, da je reprezentanca napredovala v obrambi, zmanjkala pa je hitra igra v napadu.

"Težko je karkoli povedati šele dan po takšnem porazu in izpadu. Dejstvo je, da smo vsi razočarani, žalostni, ne glede na težko skupino. Imeli smo svoje cilje, na koncu jih nismo izpolnili. Verjemite, da je nam najtežje. Upam, da bo v prihodnje bolje," posebnih razlogov za slab rezultat (14. mesto) na evropskem prvenstvu (še) ni mogel najti kapetan Uroš Zorman. Za Slovenijo, ki je v zahtevni skupini s Švedsko, Španijo in z Nemčijo osvojila točko, sta zaostali le Srbija in Črna gora.

Napak je bilo na zadnji tekmi z Nemci veliko, preveč. Predvsem v napadu: "Nihče ni prišel v reprezentanco za en mesec, da bi nalašč vrgel žogo v avt ali zadel vratarja. En dan je tako, naslednji dan drugače. Zgodi se. Nihče ni deset žog izgubil nalašč."

Korak naprej v obrambi

Izkušeni srednji zunanji igralec Kielc je zavrnil tezo, da naj bi bilo po spremembi selektorskega položaja premalo časa za prilagajanje na novi sistem. "Vsi smo profesionalci, vsak naj bi se znal prilagoditi stvarem. Za te stvari je bilo dovolj časa. Na trenutke smo pokazali zelo kakovostno igro, napredovali smo predvsem v obrambi, manjkale so hitre žoge v napadu. Ko igraš takšno obrambo, kot smo jo mi, se zelo utrujaš. Težje je kaj izpeljati v napadu. V obrambi smo dobili agresivnost, ki je prej nismo imeli," je pozitivni vidik tega prvenstva, ki vsekakor ni tako črno, kot se zdi, z ozirom na uvrstitev našel Zorman.

Slovensko reprezentanco – nihče ni napovedal umika, selektor pa je dejal, da bodo dobili priložnost mladi, a se bodo morali izkazati in biti boljši od nekaterih zdaj poklicanih – aprila čakajo kvalifikacije za olimpijske igre, najpomembnejši projekt sezone in mandata.

Ne spreglejte