TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 6. 2009,
19.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 6. 2009, 19.54

8 let

Hit še brez predsednika uprave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nadzorniki Hita z izbranim kandidatom za novega predsednika uprave - neuradno je to Drago Podobnik - tudi danes niso dorekli vseh podrobnosti, tako da pogodbe z njim še niso podpisali.

Miška, ki po odstopu Marka Jakliča vodi Hitov nadzorni svet, je po več kot peturni seji dejal, da pričakuje, da bo Hit šefa uprave dobil prihodnji teden. "Odločitve še ni. Izmenjali smo poglede na razvoj družbe, odprta vprašanja, ki so se pojavila v medijih, stališča smo izmenjali tudi o pogodbi in ugotovili, da nismo še tako blizu, da bi jo podpisali. Vzeli smo si še nekaj dni časa," je pojasnil Miška. Na vprašanje, ali je izbrani kandidat Podobnik, je odgovoril, da tega ne more reči. "Enotni glede spoštovanja usmeritev vlade" Izbrani kandidat ima tako do četrtka čas, da poda svoje mnenje in dodatne predloge, o katerih se bodo nadzorniki posvetovali ter se nato sestali prihodnji teden. Po besedah Miške ima izbrani kandidat svoje mnenje glede pogodbe, razhajanja pa so predvsem okoli konkurenčne klavzule in prenehanju mandata. Hkrati pa so enotni glede spoštovanja usmeritev vlade, v katerih je določena tudi najvišja možna plača, je dodal.

"Razlike niso tako velike" Miška je tudi zavrnil možnost, da izbrani kandidat pogodbe ne bi podpisal. "O tem še ne razmišljamo. Mislim, da bomo našli skupen jezik, kajti razlike niso tako velike, da to ne bi bilo mogoče," je poudaril. Roka za uskladitev pogodbe si nadzorniki niso postavili, a to želijo storiti čim prej. "Upam, da bomo v tem tednu dosegli dovolj velik napredek, da bomo pogodbo podpisali v naslednjem tednu," je pojasnil.

"Zavzema se za celovit razvoj igralništva" Zavrnil je tudi informacije v medijih, da naj bi se izbrani kandidat zavzemal le za razvoj igralništva. "To ne drži. Izbrani kandidat se zavzema za celovit razvoj igralništva in turizma. Pogledi kandidata in nadzornega sveta so zelo podobni," je povedal Miška.

"Poslovanje ni blesteče, ni pa zaskrbljujoče" Vodja Hitovih nadzornikov poslovanja novogoriškega igralniškega podjetja ni želel komentirati, češ da bo nadzorni svet predvidoma 15. junija obravnaval letno poročilo družbe in skupine Hit. "Poslovanje ni blesteče, ni pa zaskrbljujoče, da bi bilo treba biti plat zvona. Je pa vredno pozornosti," je dejal Miška. Tako bo po njegovih besedah ena prvih nalog nove uprave revidiranje plana poslovanja za leto 2009 in priprava ukrepov za nadaljnje poslovanje.

Jaklič odstopil, ker ni bilo soglasja Kot je znano, je nadzorni svet Hita novega predsednika uprave izbral 19. maja, in sicer kot najprimernejšega med peterico izbranih med 19 prijavami na javni razpis. Neuradno naj bi nadzorniki izbrali Podobnika, a imena novega prvega moža v Hitu ne želijo izdati, dokler z njim ne podpišejo pogodbe. Ker predsednik uprave ni bil izbran soglasno, je takrat odstopil predsednik nadzornega sveta Jaklič.

Podobnika podprl Pahor osebno? Ko je poročal Dnevnik, je Podobnika podprl predsednik vlade Borut Pahor, ko se je sredi meseca srečal z Andrejem Miško in članom NS in županom Nove Gorice Mirkom Brulcem. Podobniku naj bi ostro nasprotoval tudi minister za finance Franc Križanič. Jakliča naj bi glede Podobnika najbolj zmotilo, da je zahteval višjo plačo od 12.500 evrov, ki jih določajo smernice vlade. Podobnik kot direktor družbe Inclub trenutno vodi igralnico Princess.

Ne spreglejte