Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 9. 2015,
14.20

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

advertorial SIM-kartica stroški

Ponedeljek, 7. 9. 2015, 14.20

2 meseca, 1 teden

Zmanjšajte stroške za mobilno telefonijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pametni telefoni so postali nepogrešljivi del vsakdanjika, a s sabo prinesejo tudi višje stroške, saj zdaj še pogosteje klepetamo ali brskamo po spletu. Kako jih lahko zmanjšamo?

Varčnejša uporaba interneta

Na internet prek mobilnika lahko dostopate prek podatkovnega prenosa ali brezžične povezave (Wi-Fi). Če ne želite, da bi strošek zaradi uporabe spleta preveč narastel, upoštevajte naslednje:

- Če ste doma ali kjerkoli, kjer imajo Wi-Fi, se raje kot na prenos podatkov povežite z njim,

- prav tako kadar prenašate fotografije ali gledate videoposnetke na internetu, poskrbite, da imate na voljo Wi-Fi,

- ko preverjate e-pošto lahko povečate interval osveževanja pošte ali se odločite za ročno preverjanje e-pošte (samo, kadar želite),

- tudi pri drugih aplikacijah preverite, da nimate nastavljenega prepogostega preverjanja novosti, če tega v resnici sploh ne potrebujete,

- če brskate po spletu, obiščite različice strani, ki so nastavljene za mobilno uporabo – če ponujajo to možnost,

- porabo podatkov lahko zmanjšate tako, da izklopite vsa opravila v ozadju, ki jih ne potrebujete – nekatere aplikacije namreč morda prenašajo podatke tudi, ko niso odprte,

- na mobilniku lahko tudi nastavite limit za porabo mobilnih podatkov, tako da vas telefon sam opozori, ko se približate določeni meji.

Kako lahko ugodneje kličete in pošiljate SMS-sporočila?

Obstaja kar nekaj aplikacij, ki na telefonih omogočajo tudi glasovne klice in neposredno pošiljanje kratkih sporočil. Pogosto ne porabijo veliko podatkov, seveda pa vedno lahko izberete tudi Wi-Fi za popolnoma brezplačno klicanje. Nekaj najbolj priljubljenih tovrstnih aplikacij: Skype, Talkatone, Tango, WhatsApp, BBM, Facebook Messenger … in seznam je še dolg. Edina zahteva je, da imate tako vi kot tisti, s katerim komunicirate, nameščeno aplikacijo.

Ne gre brez osnovnega – pametne izbire paketa

Premišljena izbira paketa je osnova za nižje stroške, ki jih prinese mobilni telefon. Najpomembneje je, da izberete paket, ki vam je pisan na kožo. Odločite se lahko za naročniško ali predplačniško razmerje. Pogledali smo prednosti predplačniškega paketa SPAR MOBIL.

Kako do paketa, ki vam bo pisan na kožo?

#1 Na vseh prodajnih mestih Spar lahko kupite paket s SIM-kartico SPAR MOBIL. SIM-kartico vstavite v mobilno napravo in sledite navodilom za aktivacijo. Z vrednostnicami SPAR MOBIL tako polnite račun in brezskrbno uporabljate mobilne storitve. Na svoj račun si lahko naložite dobroimetje v vrednosti pet, deset ali 20 evrov v obliki kode na izpisanem računu, ki ga prejmete na prodajnih mestih Spar in Interspar v Sloveniji.

#2 Po nakupu kartice SIM SPAR MOBIL lahko svoj račun napolnite z vrednostnico SPAR MOBIL in ga uporabljate kot predplačniški paket.

Potrebujete pomoč pri izbiri pravega paketa?

Pri SPAR MOBIL-u se zavedajo, da imajo različni uporabniki različne navade pri uporabi telefona. Zato ponujajo več paketov, za vsakega kar najboljšo izbiro. Oba paketa lahko vključite hkrati, s čimer se količine znotraj posamezne opcije seštevajo (torej 1500 enot + 3 gigabajte).

Ne spreglejte