Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 1. 2018,
4.04

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

igra

Petek, 26. 1. 2018, 4.04

6 let, 2 meseca

Z igranjem igre na mobilnem telefonu lahko tudi zaslužite #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Ste vedeli, da lahko z igranjem iger na mobilnem telefonu tudi zaslužite? Aplikacija Boomerang, ki sta si jo zamislila dva mlada ekonomista, združuje igranje iger in loterijo. In čeprav je aplikacija na trgu šele štiri mesece, njihove igre uporablja že več kot 100 tisoč ljudi. S tem ko igrajo igre, pridobivajo vstopnice, s katerimi se potegujejo za denarne nagrade. 

Video: Planet TV


Šest različnih iger, vse na enem mestu. Spoznajte aplikacijo Boomerang. Prvo aplikacijo na svetu, ki vam za igranje iger plača. "Deluje kot brezplačna loterija, vstopnic pa ni mogoče kupiti. Namesto tega jih uporabniki dobivajo z igranjem iger ali pa z opravljanjem različnih zabavnih nalog na aplikaciji," je povedala Nika Kristina Butina.
 
Kako deluje? S tem ko igrate igre, nabirate žetone. Ko jih zberete dovolj, dobite vstopnico. Več kot jih zberete, več možnosti imate za nagrado. "Cilj vsakega uporabnika je, da z igranjem pridobi čim več kovančkov," je razložil Žiga Vesel.

Dodatne vstopnice pa lahko dobite, če k igri povabite prijatelja ali si ogledate oglas. "Oglaševalci natančno vedo, kdo je uporabnik, ki to gleda, zato da mu lahko prikažejo oglas, ki je namenjen njemu," je pojasnil Žiga.

Vsak tretji dan podelijo za 122 evrov nagrad

Žiga Vesel | Foto: Planet TV Foto: Planet TV Oglasi so njihov vir zaslužka. In del tega, 150 dolarjev oziroma preračunano okoli 122 evrov, vsak tretji dan podelijo zmagovalcem. Prva je 50 dolarjev, druga 25, potem pa še osem nagrad po 10 dolarjev. A pri tem se ne bodo ustavili.

"Naša vizija je, da bi nekoč delovali kot velika brezplačna mednarodna loterija, pri čemer bo višine nagrad mogoče primerjati z Evro jackpotom," je razložil Vesel.

Sliši se skoraj predobro, da bi bilo res. A nagrade so resnične. Dokaz so fotografije, videi in zapisi, ki jih igralci dnevno delijo z njima na družbenih omrežjih.

V aplikacijo nameravajo vključiti še 14 različic najbolj igranih iger na svetu. "Igre razvijamo mi sami. Samo povzamemo koncept iger, ki so na trgu že uspešne, tistih, za katere vidimo, da ljudje samoiniciativno igrajo samo zaradi zabave," je pojasnila Butinova.

Največ uporabnikov s Filipinov in iz Indonezije

In če za aplikacijo slišite prvič, niste edini. Bolj kot pri nas jo poznajo na drugi strani sveta. "Večina naših uporabnikov je trenutno s Filipinov in iz Indonezije. Trenutno smo osredotočeni na azijski trg, pozneje, v dveh mesecih, pa načrtujemo širjenje v ZDA in zahodno Evropo," je sklenil Vesel.

Uporabnikov je že več kot 100 tisoč. Verjetno jih bo kmalu še več, saj se številnim zdi igranje igric, ob katerih uživaš in z njimi še služiš, lahka pot do denarja.

Ne spreglejte