Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
2. 2. 2017,
4.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,08

3

Natisni članek

računalništvo digizgodbe pedofilija

Četrtek, 2. 2. 2017, 4.02

6 let, 6 mesecev

V službi prijazni računalničar, doma grozljiva pošast

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,08

3

"Katera je najbolj temna zgodba s tega foruma, ki se je spomnite," je vprašanje v eni od najbolj branih razprav na spletnem forumu Reddit. V njej smo izvedeli za Carla Herolda, računalniškega programerja, ki so ga imeli vsi radi, saj je s svojimi nasveti pomagal ogromno uporabnikom. A doma je imel res temno skrivnost: spolno zlorabljal in mučil je svojega devetletnega sina.

Carl Phillip Herold na sodišču. Foto: AL.com | Foto: Carl Phillip Herold na sodišču. Foto: AL.com

Programer Carl Herold ali CarlHProgramming, to je bilo njegovo uporabniško ime na spletnem forumu Reddit, je bil aretiran decembra 2013.

Policija je ugotovila, da je avtor mnogo računalniških videoposnetkov na YouTubu in prijazni svetovalec vsakomur, ki je imel težave pri programiranju, z zunajzakonskim partnerjem kar osem mesecev spolno zlorabljal in mučil svojega devetletnega sina.

Zadnji videoposnetek Carla Herolda na YouTubu:

Herold in Charles Dunnavant, moški, s katerim se je Carl začel družiti po tem, ko ga je zapustila žena in mati devetletnika, sta imela otroka zaprtega v sobi. Spolno izživljanje nad njim sta dokumentirala s fotoaparatom in videokamero.

Hiša groze v ameriški zvezni državi Alabama, v kateri sta se Herold in Dunnavant osem mesecev spolno izživljala nad otrokom. | Foto: Google Street View Hiša groze v ameriški zvezni državi Alabama, v kateri sta se Herold in Dunnavant osem mesecev spolno izživljala nad otrokom. Foto: Google Street View

Ameriška policija je med preiskavo odkrila, da sta Herold in Dunavant neprimerne fotografije otroka razpečevala na svetovnem spletu. Bile so tako sprevržene, da jih niso mogli gledati niti preiskovalci z več deset leti izkušenj lova na pedofile, je poročal medij AL.com.

Charles Dunnavant med sojenjem. Foto: AL.com | Foto: Charles Dunnavant med sojenjem. Foto: AL.com

Carl Herold je novembra 2014 storil samomor. Obesil se je v celici zapora, v katerem je čakal na sojenje. Triintridesetletnika je obtožnica sicer bremenila 18 kaznivih dejanj, najverjetneje pa bi bil obsojen na dosmrtno zaporno kazen.

Charles Dunnavant je bil novembra 2015 medtem obsojen na 36 let zapora. Heroldov sin medtem še vedno okreva v psihiatrični bolnišnici, je poročal britanski medij Daily Mail.

Ne spreglejte