Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
22. 3. 2017,
8.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

CeBIT sejem Hannover tehnologija digitalna tehnologija

Sreda, 22. 3. 2017, 8.52

6 let, 6 mesecev

Slovenski razstavljavci z visokimi pričakovanji #video

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Število slovenskih razstavljavcev na letošnjem CeBIT-u se je od zadnjega uradnega štetja še povečalo. Mi smo jih zdaj prešteli 16, vsem pa so skupna pričakovanja za nove in obetavne dogovore.

Nekateri so v dvoranah hannovrskega sejmišča prvič, drugi pa so tu že skoraj inventar, ki je vsako leto na že ustaljenih prostorih. Nekateri prihajajo iz velikih podjetij, ki se že dolgo časa uspešni na svojem področju, drugi pa iz mladih zagonskih podjetij, ki upajo, da bodo njihove sveže ideje prepričale naložbenike in kupce.

Okno priložnosti

Vsi so enotni, da je CeBIT zanje izjemna priložnost, da se postavijo na ogled zainteresiranim kupcem, partnerjem ali naložbenikom z vsega sveta, in da že en uspešen dogovor, ena dobra prodaja povsem upraviči prisotnost na enem od največjih svetovnih dogodkov digitalnega gospodarstva.

Števec slovenskih razstavljavcev se je zdaj ustavil na 15, še eden se je namreč skoraj v zadnjem trenutku priključil na tematskem razstavnem prostoru interneta stvari oziroma komuniciranja in poslovanja med stroji (M2M). Še vedno jih je največ v okviru skupne slovenske predstavitve, kar je model, ki ga uporabljajo še mnoge druge sodelujoče države.

Slovensko znanje tudi v "podnajemništvu"

Toda seznam slovenskih razstavljavcev se dejansko ne konča z najnovejšo z uradno številko: eno slovensko podjetje se predstavlja na razstavnem prostoru svojega nemškega partnerja in, čeprav gre za uveljavljeni slovenski računalniški izdelek, ki ga 90 odstotkov prodajo v tujino (zelo veliko tudi na Japonsko, letošnjo državo partnerico CeBIT-a), jih v uradnem katalogu ne najdemo kot slovensko podjetje. Na stojnici je drugače, tam so vidno prepoznavni.

Kaj je Slovenija postavila na ogled

Zbrali smo izjave nekaterih izmed razstavljavcev o tem, kaj so prinesli s seboj v Hannover in kaj si želijo, da bi po CeBIT-u prinesli domov. V tem prispevku jih predstavljamo sedem, še nekatere pa bomo predstavili jutri. 

Ne spreglejte