Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
23. 5. 2017,
14.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

prenosnik računalnik Huawei

Torek, 23. 5. 2017, 14.09

6 let, 6 mesecev

Razkrivamo: na trg osebnih računalnikov prihaja novo ime

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

V naslednjih mesecih na police trgovin z elektroniko prihajajo osebni računalniki znamke Huawei, ki jo sicer bolj poznamo po pametnih telefonih. Zanje bo treba odšteti od 799 pa vse do 1.699 evrov. 

Huawei MateBook X | Foto: Huawei Huawei MateBook X Foto: Huawei

Kitajski Huawei v boj z Applom, Microsoftom, Lenovom, Hewlett-Packardom in drugimi velikani osebnega računalništva pošilja dva prenosna računalnika, MateBook X in MateBook D, ter hibrid MateBook E

Huawei MateBook X

Vrhunec ponudbe bo MateBook X. Huawei pri tem modelu ogromno stavi na videz - roba okrog zaslona je zelo malo (debelina zgolj 4,4 milimetra), računalnik pa je zelo tanek, ker uporablja pasivno hlajenje komponent (nima ventilatorja).

Huawei MateBook X je opremljen tudi z inovativnim čitalnikom prstnih odtisov, ki je vgrajen kar na gumb za zagon naprave. | Foto: Huawei Huawei MateBook X je opremljen tudi z inovativnim čitalnikom prstnih odtisov, ki je vgrajen kar na gumb za zagon naprave. Foto: Huawei

MateBook X bo uporabnikom v vseh različicah na voljo s hitrim diskom SSD in najzmogljivejšimi Intelovimi procesorji Core i5 in Core i7 sedme generacije, ki bodo imeli tudi glavno besedo pri končni ceni. Najcenejši model X bo stal 1.399 evrov, najdražji pa 1.699 evrov. 

Na fotografiji se to ne vidi, a MateBook X bo spada med manjše prenosne računalnike. Zaslon po diagonali meri 13 palcev oziroma 33 centimetrov.  | Foto: Huawei Na fotografiji se to ne vidi, a MateBook X bo spada med manjše prenosne računalnike. Zaslon po diagonali meri 13 palcev oziroma 33 centimetrov. Foto: Huawei

Huawei MateBook D

Z bolj klasičnim prenosnikom MateBook D bo Huawei napadel srednji in višji srednji cenovni razred. Za napravo s 15,6-palčnim zaslonom, ki bo tako kot model X opremljena zgolj s procesorji Core i5 in i7, a jo bo v najcenejši različici mogoče kupiti tudi brez diska SSD, bo treba odšteti od 799 do 999 evrov (različica s Core i7).

Vsi novi osebni računalniki Huawei bodo imeli nameščen operacijski sistem Windows 10. | Foto: Huawei Vsi novi osebni računalniki Huawei bodo imeli nameščen operacijski sistem Windows 10. Foto: Huawei

Huawei MateBook E

Ta tablica, ki se lahko po potrebi prelevi v prenosni računalnik (ali obratno), v primerjavi z zgornjima MateBookoma ni novost, saj Huawei takšno napravo s podobnim imenom že prodaja, temveč evolucija prejšnje generacije. 

MateBook E bodo poganjali procesorji Intel Core i5 (najcenejšega mobilni procesor m3). Zaslon na dotik bo ob priklopu na tipkovnico mogoče upogniti za 160 stopinj in si iz MateBooka narediti takšno pokončno delovno postajo. Cena? Od 999 do 1.299 evrov). | Foto: Huawei MateBook E bodo poganjali procesorji Intel Core i5 (najcenejšega mobilni procesor m3). Zaslon na dotik bo ob priklopu na tipkovnico mogoče upogniti za 160 stopinj in si iz MateBooka narediti takšno pokončno delovno postajo. Cena? Od 999 do 1.299 evrov). Foto: Huawei Kdaj pridejo v Slovenijo?

Računalniki pri nas zagotovo ne bodo na voljo že poleti v prvem prodajnem valu v nekaterih izbranih evropskih in azijskih državah. Najverjetneje jih lahko pričakujemo v zadnjem četrtletju 2017. 

Ne spreglejte