Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
9. 1. 2017,
12.27

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Augmented Reality nadgrajena resničnost videokonference družbeno omrežje Google+ hipno sporočanje Hangouts Google

Ponedeljek, 9. 1. 2017, 12.27

5 let, 2 meseca

Programski vmesnik za Googlov Hangouts se bo poslovil 25. aprila

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Google | Foto Reuters

Foto: Reuters

Aplikacijo za hipno sporočanje Hangouts bo Google razvijal v smeri poslovne rabe, so še pojasnili ob zelo tihi napovedi. Zasebnim uporabnikom svetujejo svojo (novejšo) aplikacijo Allo.

Google se zna brez težav in zadržkov odpovedati projektom, ki ne dosegajo njihovih pričakovanj. Nobena skrivnost ni niti to, da na področju družbenih omrežij Google ne dosega niti delčka uspeha, ki ga dosegajo njegovi tekmeci – dovolj je primerjati Facebook in Google+.

Hangouts želijo spremeniti v poslovno orodje

Naslednja na Googlovem seznamu za odstrel bo njihova aplikacija za hipno sporočanje Hangouts, ki so jo načrtovali kot dodatno ponudbo Googlovemu družbenemu omrežju. Ne bodo je sicer povsem ukinili, spremenili bodo le njeno namembnost. Po novem bo namenjena za poslovno rabo, kar je skladno s spremembami, ki so se začele lani septembra, ko so v aplikaciji Hangouts predstavili videokonference in sestanke in ko je Google kupil podjetje Limes Audio, kar bo izboljšalo kakovost videokonferenčnih zvez v aplikaciji Hangouts.

Ob mnogo uspešnih Googlovih aplikacijah, kot je Google Maps (na fotografiji), so tudi takšne, ki niso izpolnile njihovih pričakovanj. | Foto: Reuters Ob mnogo uspešnih Googlovih aplikacijah, kot je Google Maps (na fotografiji), so tudi takšne, ki niso izpolnile njihovih pričakovanj. Foto: Reuters

Datum, ko bo prenehal delovati programski vmesnik, s katerim druge aplikacije komunicirajo z aplikacijo Hangouts, je letošnji 25. april. Zasebnim uporabnikom svetujejo preusmeritev na svojo novejšo aplikacijo za komuniciranje Allo, a ta razvijalcem ne omogoča toliko širine kot Hangouts.

Te novosti Google ni obešal na veliki zvon. Ni bilo nobenega tiskovnega ali javnega sporočila, celo objave v njihovem blogu ni bilo – potihoma so le posodobili spletno stran z najpogostejšimi vprašanji o tej storitvi, in poslali e-dopis razvijalcem, ki uporabljajo Hangoutsov programski vmesnik (API) pri razvoju svojih aplikacij, kot so skupinsko risanje ali fotografiranje z nadgrajeno resničnostjo.

Ne spreglejte