Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
4. 5. 2017,
8.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,75

Natisni članek

YouTube

Četrtek, 4. 5. 2017, 8.36

6 let, 6 mesecev

Policija aretirala "šaljivca", ki je kradel znake STOP, grozi mu pet let zapora

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,75

Nekateri duhoviteži z YouTuba, ki na javnih mestih snemajo potegavščine, so bili na spletu že večkrat opozorjeni, da gredo njihove šale čedalje pogosteje predaleč. To je iz prve roke pred dnevi ugotovil priljubljeni RossCreations, ki ga je policija aretirala, ker je iz križišča odstranil dva po njegovem mnenju nepotrebna znaka STOP. Ameriškima zakoncema so pristojne oblasti medtem vzele posvojena otroka, iz katerih sta na YouTubu pogosto brila norce.

Ross uporabnike YouTuba, ki so naročeni na njegove vsebine, več kot pol milijona jih je, zdaj prosi, naj prek spletne strani Patreon prispevajo v njegov sklad za pravno pomoč.

Oblasti v ameriški zvezni državi Florida, kjer si je privoščil potegavščino, so ga namreč obtožile kaznivega dejanja tretje stopnje - velike tatvine. Če bo spoznan za krivega, mu grozi kar do pet let zapora.

Rossa so policisti odpeljali kar z njegovega doma.  | Foto: YouTube Rossa so policisti odpeljali kar z njegovega doma. Foto: YouTube

Rossu grozi tudi ukinitev njegovega priljubljenega uporabniškega profila na YouTubu. S svojim vpletanjem v prometni režim je namreč neposredno kršil pravila YouTuba o objavljanju škodljive ali nevarne vsebine (preberete jih lahko tukaj).

Ker so šle njune potegavščine predaleč, so jima vzeli otroke

Do zdaj najbolj odmeven primer dobro znanih šaljivcev z YouTuba, ki so zaradi svojih potegavščin zašli v težave, se je v ZDA zgodil pred komaj nekaj dnevi.

Ker sta si pogosto neslano privoščila svoja posvojena otroka, 9-letnega Codyja in 11-letno Emmo, ter videoposnetke teh dejanj objavljala na YouTubu, kjer si jih je ogledalo več milijonov ljudi, sta zakonca Michael in Heather Martin izgubila skrbništvo nad otrokoma (vir).

Oglejte si nekaj "šal", s katerimi sta se Martinova spravljala predvsem na najmlajšega Codyja in nad katerimi se v zadnjih dneh zgraža svetovni splet.

Vsi njuni posnetki potegavščin so že izbrisani, na njunem glavnem profilu DaddyOFive, ki ima več kot 700.000 naročnikov, pa je le še opravičilo otrokoma:

"Ej, stari, saj je samo šala!"

Velika večina neprimernih javnih šal na YouTubu, ki temeljijo na žaljenju ali kako drugačnem vmešavanju v življenje naključnih mimoidočih, ki prečka črto sprejemljivosti, ima za posledico sicer fizično obračunavanje z osebo, ki potegavščino snema. Oglejte si "šale, ki so šle po zlu".

Prepričanje šaljivcev, da je zadostno opravičilo nekomu, ki so ga nekaj sekund pred tem polili z vodo in moko ali pa ga pozdravili z besedo, ki se sliši podobno kot slabšalni izraz za temnopoltega Američana, preprost "Ej, stari, saj je samo šala", je medtem samo po sebi postalo spletna šala, s katero se iz duhovitežev na YouTubu čedalje pogosteje norčujejo gledalci njihovih videoposnetkov.

Ne spreglejte