Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
18. 7. 2016,
11.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Uber ZDA bančni rop bizarno

Ponedeljek, 18. 7. 2016, 11.22

6 let, 7 mesecev

Oropal banko, nato zbežal z Uberjem

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Začelo se je, ko je 29-letnik ugotovil, da nima denarja za plačilo računa v restavraciji, končalo pa se bo, da mu bodo pijačo in hrano še nekaj časa, če sploh, nosili pazniki v zaporu – brez plačila.

Luis Mallett iz mesta Weymouth na južnem obrobju ameriškega velemesta Boston si je v eni od tamkajšnjih restavracij, kjer je nekoč celo bil zaposlen, privoščil malo preveč, zato ni imel dovolj denarja, da bi poravnal svoj račun. Njegov račun je znašal okrog 16 dolarjev (14,50 evra), a mu bančna kartica ni pomagala, ker je na svojem bančnem računu imel komaj petino tega zneska. Zato je natakarici pustil svoje vozniško dovoljenje kot jamstvo in povedal, da se kmalu vrne z denarjem.

A se ni odpravil k svojemu dekletu po denar, kot je povedal natakarici, temveč v bližnjo banko. Brez bančne kartice, a z listkom za bančnega uslužbenca, kjer je zapisal, da gre za rop, češ da ima v žepu bombo.  

Skoraj deset evrov napitnine za naročilo Uberja

Prizorišče ropa je zapustil z – Uberjem, ki ga je zanj na njegovo prošnjo najel nič hudega sluteči mimoidoči, ki mu je za zahvalo Mallett stisnil 10 dolarjev (9 evrov). Ropar ga je po neuspešnem poskusu najetja taksija sprva prosil, da ga kar ta gospod sam odpelje na želeno destinacijo, a je ta odklonil.

Aplikacija Uber spremlja položaj voznikov med prevozi, zato so policisti brez težav izsledili bančnega roparja, ki je prizorišče zločina zapustil - z Uberjem. | Foto: Aplikacija Uber spremlja položaj voznikov med prevozi, zato so policisti brez težav izsledili bančnega roparja, ki je prizorišče zločina zapustil - z Uberjem.

Med prevozom v Uberju so možje postave na podlagi izjav očividcev ter zahvaljujoč Uberjevi aplikaciji, ki spremlja Uberjeva vozila, in prometnemu zamašku tudi izsledili, še poročajo bostonski časniki in bostonska komercialna televizija Fox25. Pri njem so našli okrog 700 dolarjev (dobrih 630 evrov), nekoliko manj, kot je pred tem uplenil med bančnim ropom.

Račun v restavraciji je poravnal – še z napitnino!

Pred aretacijo se je Mallettu še uspelo vrniti do restavracije in poravnati svoj odprti račun – celo natakarici je namenil 20 dolarjev (18 evrov) napitnine, torej več, kot je znašal sam račun.

Ko so ga dobili, je Mallet brez upora priznal svoja dejanja in potrdil vsa dokazna gradiva, ki so jih imeli proti njemu.

Še en stari znanec policije

Policija ga bo jutri pripeljala pred sodnika z obtožbami neoboroženega ropa in lažne prijave posesti eksplozivnega sredstva. Njegovo pričakovano bivanje v zaporu bo gotovo podaljšano zaradi sedmih odprtih nalogov za aretacijo za različne "podvige", vključno s krajo večje vsote denarja in kraje avtomobilov. Za zadnje dejanje so mu določili varščino v višini sto tisoč dolarjev (90 tisoč evrov) v gotovini, a bo svoj dan na sodišču vendarle počakal za rešetkami, saj so mu preklicali varščino za vseh sedem prejšnjih odprtih nalogov za aretacijo.

Ne spreglejte