Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
2. 11. 2017,
4.05

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

Microsoft Google Chrome Microsoft Azure digizgodbe

Četrtek, 2. 11. 2017, 4.05

6 let, 5 mesecev

Zelo neroden spodrsljaj računalniškega velikana #video

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Neki uslužbenec računalniškega podjetja Microsoft je bil med predstavitvijo ene ključnih Microsoftovih storitev prisiljen namestiti Chrome, spletni brskalnik Microsoftovega največjega tekmeca Googla, saj v brskalniku Edge, ki ga Microsoft uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 ponuja že dve leti, ni delovala. 

Google Chrome (levo) je po zadnjih podatkih z okrog 60-odstotnim tržnim deležem z naskokom najbolj uporabljani spletni brskalnik. Microsoft Edge (desno) ima za zdaj manj kot petodstotnega. | Foto: r/cringe Google Chrome (levo) je po zadnjih podatkih z okrog 60-odstotnim tržnim deležem z naskokom najbolj uporabljani spletni brskalnik. Microsoft Edge (desno) ima za zdaj manj kot petodstotnega. Foto: r/cringe

Videoposnetek nerodnega spodrsljaja je na spletno stran YouTube naložil kar Microsoft sam, in sicer že konec septembra, neopažen pa je ostal vse do tega tedna, ko ga je po naključju odkril in nanj opozoril neki uporabnik spletnega foruma Reddit

Šlo je za potencialnim strankam Microsofta namenjeno predstavitev, kako lahko vse svoje programe in podatke s platform konkurenčnih podjetij preselijo v računalniški oblak Microsoft Azure.

Nekako na polovici predstavitve se je uslužbencu Microsofta, ki jo je vodil, začel sesuvati Microsoftov lastni brskalnik Edge, zato se je odločil, da bo namestil Chrome, spletni brskalnik Microsoftovega trna v peti Googla. 

Neroden trenutek se v spodnjem videoposnetku začne pri 37:10:

Občinstvo se je na to potezo odzvalo s smehom, Microsoftov uslužbenec pa je situacijo začinil z nekaj šalami na račun Googla in Microsofta ter pojasnil, da določene stvari v brskalniku Edge "pač ne delujejo".

V komentarjih pod videoposnetkom na YouTubu so mnogi uporabniki opozorili, da bi platforma Azure v brskalniku Edge preprosto morala delovati brez težav, saj gre navsezadnje za eno najpomembnejših Microsoftovih storitev. 


Preberite tudi:

Nenavadna najdba na eni najlepših hrvaških plaž

Ne spreglejte