Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
31. 5. 2017,
15.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,35

2

Natisni članek

Donald Trump Twitter covfefe

Sreda, 31. 5. 2017, 15.17

6 let, 7 mesecev

Covfefe

Nova senzacija Donalda Trumpa

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,35

2

Donald Trump je na družbenem omrežju Twitter objavil tvit "Kljub stalnemu negativnemu medijskemu covfefe". Predsednik ZDA je najverjetneje zatipkano objavo že izbrisal in svoje sledilce v šali pozval, naj poskusijo ugotoviti, kaj pomeni "covfefe". Svetovni splet je zaradi besedice medtem ponorel. 

Foto: Twitter/Matic Tomšič | Foto: Foto: Twitter/Matic Tomšič

Tuji mediji ugibajo, da je Donald Trump namesto "covfefe" najverjetneje nameraval napisati besedo "coverage" (poročanje) in znova okarati ameriške medije, za katere je na Twitterju že večkrat dejal, da so negativno nastrojeni proti njemu oziroma da objavljajo lažne novice.

S tem, da je Donald Trump želel natipkati coverage, se strinjajo tudi pri spletnem slovarju pogovornih izrazov Urban Dictionary. Pripomnili so sicer, da je covfefe beseda, ki nastane, ko želiš natipkati coverage, a nimaš dovolj dolgih prstov, da bi dosegel prave tipke, in se s tem ponorčevali iz domnevno majhnih Trumpovih dlani. | Foto: Matic Tomšič S tem, da je Donald Trump želel natipkati coverage, se strinjajo tudi pri spletnem slovarju pogovornih izrazov Urban Dictionary. Pripomnili so sicer, da je covfefe beseda, ki nastane, ko želiš natipkati coverage, a nimaš dovolj dolgih prstov, da bi dosegel prave tipke, in se s tem ponorčevali iz domnevno majhnih Trumpovih dlani. Foto: Matic Tomšič

Objava, ki je vsebovala covfefe, je bila izbrisana po približno šestih urah, a to je bilo dovolj, da je postala Trumpov najbolj priljubljen  (največkrat deljen in všečkan) tvit vseh časov. 


Zakaj so v Beli hiši utripale rdeče luči?

Donald Trump se je zrinil mimo črnogorskega premierja #video


Številni uporabniki spleta se medtem trudijo ugotoviti, ali je Donald Trump s "covfefe" morda mislil kaj drugega. Bil je utrujen, bil je pijan, to so kode za aktivacijo jedrskega orožja, covfefe v ruščini pomeni "odstopam", se glasijo zvečine šaljive razlage.

Trump je pred nekaj urami objavil nov tvit, v katerem svoje sledilce poziva, naj poskusijo ugotoviti, kaj pomeni covfefe:

Besedica covfefe je medtem že postala spletna uspešnica, šale in fotomontaže se pojavljajo kot gobe po dežju:

Ne spreglejte