Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 10. 2016,
11.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

gramofon startup Primorski tehnološki park

Sreda, 19. 10. 2016, 11.56

6 let, 6 mesecev

Lebdeči gramofon na Kickstarterju zbral že več kot 300 tisočakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Primorski tehnološki park | Foto Primorski tehnološki park

Foto: Primorski tehnološki park

Slovenska startup ekipa MAG-LEV Audio je v enem tednu platformi za množično financiranje Kickstarter za prvi lebdeči gramofon na svetu zbrala več kot 300 tisoč dolarjev (več kot 270 tisoč evrov), kar je bil osnovni cilj. Ekipa deluje v Primorskem tehnološkem parku, kjer je pred tremi leti nastal startup ekosistem, ki spodbuja nove podjetnike k preboju na trgu.

Lebdeči gramofon, pri katerem vinilna plošča lebdi v zraku s pomočjo magnetne blazine, je do zdaj podprlo več kot 400 ljudi, naslednji cilj ekipe MAG-LEV pa je 400 tisoč dolarjev (363 tisoč evrov).

"V enem tednu nam je uspelo od več kot 400 podpornikov z vsega sveta dobiti potrditev, da smo zasnovali dober izdelek. Komentarji in podpora prihajajo iz Japonske, Malezije, ZDA, Mehike, Argentine, Rusije, Kitajske. Med kupci je tudi nekaj več kot šest odstotkov Slovencev, kar nas še posebej navdušuje," so ob uspehu dejali v ekipi MAG-LEV.

Ekipa trenutno sprejema ponudbe distributerjev in sodeluje s podizvajalci ter načrtuje potek proizvodnje, pred njo pa so tudi končna testiranja izdelka.


Slovenci z rekordno vsoto ustvarjajo prvi kriptosklad na svetu 

Uber pred vrati Slovenije, a rokavico so vrgli državi ...


Startup podjetja uspešna tudi na Goriškem

Za uresničitev ideje veliko novih podjetij začetni kapital išče na platformah za množično financiranje. V pomoč jim je Primorski tehnološki park, kjer trenutno ob MAG-LEV deluje več kot 60 podjetij. Med temi jih ima skoraj polovica tuje lastnike in investitorje.

Dve tretjini podjetij sta mlajši od petih let in šele v zagonski fazi razvoja, ko je tveganje za propad največje. Primorski tehnološki park jim zagotavlja glavnino možnosti (programov), da obvladujejo tveganja.

Prostor v Primorskem tehnološkem parku se najde za podjetje z inovativno idejo, ki mora izkazovati velik tržni potencial na mednarodnem trgu ter s tem tudi možnost za hitro rast in ustvarjanje novih zaposlitev. Letno tako sprejmejo od deset do 15 startup ekip, ki jim pomagajo do izdelave učinkovitega poslovnega modela in začetka prodaje.

Direktorica Primorskega tehnološkega parka Tanja Kožuh o poslanstvu za startupe:

Še nekateri drugi prodorni startupi iz Primorskega tehnološkega parka:

1. Led Luks – Darc Awards za svetilo EOS Circular

Startup podjetje Led Luks, ustanovljeno avgusta 2013, je specializiran proizvajalec tehničnih in arhitekturnih svetil z LED-tehnologijo. Septembra je podjetje prejelo prestižno priznanje Darc Awards (namenjena je inovativnim in dizajnersko dovršenim produktom na področju razsvetljave) za LED-svetilo EOS Circular. Mednarodna strokovna javnost ga je uvrstila med deset najboljših produktov notranje tehnične razsvetljave v letu 2016.

2. OLLO – slušalke in inovativna nizkotonska blazina

Startup OLLO je pred dnevi zagnal prodajo svojih prvih izdelkov, slušalk za avdioinženirje in ljubitelje visokoresolucijskega zvoka ter inovativne nizkotonske blazine BSETM (angl. Body Sound Experience). V kombinaciji zagotavljata odlično delovno okolje za avdioprofesionalce in tudi svojevrstno izkušnjo v domačem kinu ali pri igranju videoigric.

3. Erzetich – ojačevalci za zvok

Podjetje Erzetich razvija in izdeluje visokotehnološke ojačevalce za zvok za profesionalno ali osebno uporabo, s katerimi znatno zvišuje kakovost pri poslušanju glasbe. Prve tri funkcionalno in estetsko dovršene lastne ojačevalce za zvok je podjetje na trg poslalo leta 2013. Ojačevalce Erzetich uporabljajo tudi svetovno znani glasbeniki, kot so Guano Apes, Billy Gould (Faith No More) in Anneke van Giersbergen.

Ne spreglejte