Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
17. 6. 2013,
18.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 6. 2013, 18.52

6 let, 6 mesecev

Kričej: Vsi ste zmagovalci, vsi ste na pravi poti

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Državni sekretar v kabinetu vlade, svetovalec uprave Telekoma Slovenije in člani komisije so bili enotnega mnenja: vse ideje so bile fantastične in so bile po svoje vse zmagovalne.

Komisija pri izbiri zmagovalca druge generacije podjetniškega pospeševalnika TSstartup ni imela lahkega dela. "Tokrat je bilo veliko težje kot pri prvi generaciji, ker so bili tokratni projekti res vsi izjemno dobri in tudi zelo izenačeni," je pojasnil Sašo Savić, direktor Sektorja za informatiko v Telekomu Slovenije in predsednik komisije TSstartup, ki je pri obeh generacijah razglasil zmagovalce. "Pri izbiri smo upoštevali predvsem napredek, dosežen med udeležbo v TSstartupu, in kako daleč je prišla ideja pri realizaciji," je še dodal pred razglasitvijo zmagovalcev: na drugem mestu je ekipa Tee.LT, ki je prejela nagrado v višini 10 tisoč evrov, zmagovalna ekipa confidly pa bo svoj razvoj nadaljevala z 20 tisoči evri dodatnih sredstev, kolikor znaša prva nagrada.

Slovensko znanje cenijo "Ko sem prejel vabilo na ta dogodek, sem bil resnično vesel," je povedal Dušan Kričej, državni sekretar v kabinetu vlade, ki je skoraj vse svoje poklicno življenje namenil informatizaciji javne uprave in poslovanja države. "Elektronske storitve, tako spletne kot mobilne, so tudi veliko cenejše, kar triinpolkrat v primerjavi s tradicionalnim stikom in dvakrat cenejše od storitve prek telefona," je še povedal Kričej, ki je spomnil, da se včasih morda niti ne zavedamo, kako dobro in cenjeno je slovensko znanje na tem področju. Prav tako je prepričan, da bo zdajšnja vlada še naprej odločna pri večanju učinkovitosti javne uprave in odpravljanju birokratskih ovir, kar se po njegovem mnenju kaže tudi v pred kratkim objavljenih projektih pod vodstvom ministra Gregorja Viranta, ki bodo državljanom olajšali poslovanje z javno upravo.

Prednost v izkoriščanju obstoječe infrastrukture Telekoma Slovenije "Razmišljajte veliko, a začnite z majhnim," je kot popotnico vsem enajstim ekipam, ki danes končujejo svojo udeležbo v drugi generaciji Telekomovega podjetniškega pospeševalnika TSstartup, sporočil svetovalec uprave Telekoma Slovenije Marko Boštjančič. Kot izjemno prednost TSstartupa je izpostavil izkoriščanje obstoječe infrastrukture, ki jo Telekom Slovenije uporablja za svoje vsakodnevno poslovanje in jo daje v uporabo sodelujočim v TSstartupu, a bi bila brez TSstartupa sodelujočim ekipam veliko težje dosegljiva.

Sodelovanje ekip, predavateljev in mentorjev "TSstartup niso samo ekipe, so tudi mentorji in predavatelji ter izmenjava izkušenj z njimi," je še dodal Aleš Smokvina, ki je pri Telekomu Slovenije skrbel za operativno izvedbo obeh generacij TSstartupa. Člani ekip so ob tem dodali, da so bile priložnosti za vzpostavitev novih stikov, tako z drugimi ustvarjalci kot tudi s potencialnimi poslovnimi partnerji in naložbeniki, ki jim jih je omogočil TSstartup, zanje prav tako neprecenljive.

Ne spreglejte