Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
29. 2. 2016,
14.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Mark Zuckerberg Facebook Tim Cook Apple Jeff Bezos Amazon Satya Nadella Microsoft Larry Page Google Alphabet Elon Musk Tesla FBI

Ponedeljek, 29. 2. 2016, 14.32

6 let, 6 mesecev

Kdo so najbolj priljubljeni prvi možje ameriških tehnoloških podjetij?

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na prvem mestu je Facebookov Mark Zuckerberg, stopničko nižje Applov Tim Cook. Sledijo jima Jeff Bezos iz Amazona, Satya Nadella iz Microsofta, Googlov Larry Page in Elon Musk iz Tesle.

Svetovalno podjetje Morning Consult je skoraj dva tisoč Američanov vprašalo, katerega glavnega izvršnega direktorja ameriških podjetij imajo za najbolj pozitivnega. Skoraj polovica, natančneje 48 odstotkov, je izbrala prvega moža Facebooka Marka Zuckerberga, skoraj 39 odstotkov pa se jih je opredelilo za drugouvrščenega Tima Cooka, ki vodi Apple. Na seznamu priljubljenosti se za njima vrstijo še prvi mož Amazona Jeff Bezos, Microsoftov vodja Satya Nadella, Larry Page iz Googla in krovnega Alphabeta, Elon Musk, ki je na čelu družb SpaceX in Tesla, glavni izvršni direktor Twitterja Jack Dorsey in prvi mož Uberja Travis Kalanick.

Vsi ti so kljub svoji priljubljenosti pri delu vprašanih neznanka ali o njih nimajo mnenja. Nekoliko manj znana Dorsey in Kalanick sta neznanka za 65 odstotkov vprašanih Američanov, do zvezde Zuckerberga je ostalo ravnodušnih kar 31 odstotkov vprašanih, do Cooka 44 odstotkov, do Bezosa približno polovica, do Nadelle pa 59 odstotkov. Tehnološka skupnost zagovarja zasebnost uporabnikov, anketa pa v prid zveznim preiskovalcem V luči bližnjega sodnega spopada med Applom in zveznim preiskovalnim uradom FBI o tem, ali so interesi preiskave terorističnega dejanja dovolj močen argument, da bi tehnološko podjetje moralo opustiti nekatere varovalke zasebnosti svojih uporabnikov in njihovih podatkov, so preverili utrip ljudstva tudi glede tega vprašanja.

Čeprav so tehnološko ozaveščeni uporabniki večinoma na strani Appla, je anketa pokazala, da kljub odobravanju Applovih argumentov malo več kot polovica, natančneje 51 odstotkov, vendarle meni, da bi moral Apple zveznim preiskovalcem nuditi pomoč, za katero so zaprosili, in spremeniti varnostne funkcije telefona. Tretjina jih meni, da Apple ne bi smel popustiti, preostalih 16 odstotkov pa o tem nima mnenja.

Ne spreglejte