Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
26. 5. 2017,
15.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

aplikacija pametni telefon Pokemon

Petek, 26. 5. 2017, 15.55

6 let, 6 mesecev

Kam gre ta svet, se sprašujejo snovalci ene najbolj čudnih iger leta

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

The Pokemon Company, podjetje, ki ima v lasti eno najbolj prepoznavnih medijskih franšiz v zgodovini, domišljijska bitja pokemone, je izdalo novo igro za pametne telefone, ki se osredotoča samo na enega pokemona - šibkega, neuporabnega in po mnenju večine ljubiteljev pokemonov povsem nesmiselnega ribjega Magikarpa.

Cilj igre z imenom Magikarp Jump je, da z naslovnim junakom, pokemonom Magikarpom, skočimo čim višje. Igra nam kot prišleku v mesto Hoppy Town ("skakajoče mesto") pojasni, da imajo meščani zelo radi Magikarpe, a ker ne znajo ničesar, meščani z njimi tekmujejo drugače.

V svetu pokemonov se ta domišljijska bitja po navodilih svojih človeških trenerjev med sabo sicer bojujejo kot gladiatorji. Magikarp je eden redkih pokemonov, ki ne poznajo nobene borbene poteze, vsekakor pa je med njimi najbolj prepoznaven. 

Magikarpovo nemoč od nekdaj odraža že njegov "obraz".  |  Foto: The Pokemon Company | Foto: Magikarpovo nemoč od nekdaj odraža že njegov "obraz". | Foto: The Pokemon Company

Magikarpi v mestu Hoppy Town zato skačejo v višino. Igralec mora svojega Magikarpa uriti in hraniti, da bo skočil čim višje, nato pa z njim zmagati na tekmovanju. Z uspešnim nastopanjem na tekmovanjih Magikarp pridobiva izkustvene stopnje.

Ko doseže dvajseto, ne more več napredovati in igre je konec, kar se zgodi po nekako dvajsetih minutah. Če želimo skakati še naprej, moramo začeti uriti drugega Magikarpa. 

"Kam gre ta svet?"

Glede na opis mobilne igre na Google Play in App Store, od koder jo je mogoče prenesti na pametne telefone z Androidom in iPhone, se zdi, da igre Magikarp Jump resno ne jemlje niti The Pokemon Company, podjetje, ki jo je izdalo. 

"Kam gre ta svet? To je igra s pokemoni, v kateri nastopa najšibkejši med njimi, Magikarp. Slaven je po tem, da je usmiljenja vredno šibek, nezanesljiv in nasploh popolnoma neuporaben," se glasi hudomušen opis igre Magikarp Jump.

Igro Magikarp Jump si je v enem dnevu po izidu na pametne telefone preneslo že skoraj milijon uporabnikov.  |  Foto: The Pokemon Company | Foto: Igro Magikarp Jump si je v enem dnevu po izidu na pametne telefone preneslo že skoraj milijon uporabnikov. | Foto: The Pokemon Company

Podjetje The Pokemon Company je znano po tem, da občasno izdaja čudne igre, ki se zelo razlikujejo od njihovih sicer zelo uspešnih pustolovščin (Pokemon Red in Blue, Pokemon Silver). Med drugim so razvili že igre s pokemoni, v katerih smo igrali fliper, bili fotograf, reševali puzle in odpotovali v čas japonskega fevdalizma.


Preberite tudi:

Kako so Pokemoni lani obnoreli Slovenijo

Ne spreglejte