Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
16. 3. 2016,
18.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

aplikacije pametni telefoni športni rezultati Planica Planica Peter Prevc Peter Prevc

Sreda, 16. 3. 2016, 18.33

6 let, 6 mesecev

Kako lahko Planico ter Prevca in druščino spremljamo na naših telefonih?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Planica

Preverili smo, s katerimi aplikacijami za pametne telefone lahko najpreprosteje in najbolj celovito spremljamo aktualne športne dogodke, kot so prihajajoči skoki v Planici, in najljubše športnike.

FIS-ski mobile

FIS-ski mobile je uradna aplikacija Mednarodne smučarske zveze (FIS), pod okriljem katere bo potekalo tudi zadnje dejanje letošnje sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih v Planici.

Uporabnik se ob zagonu aplikacije sreča s preprostim in preglednim vmesnikom, v katerem izbere športno disciplino, ki jo želi spremljati. Na voljo sta dve skupini disciplin - olimpijske (tek na smučeh in biatlon, skoki, nordijska kombinacija, alpsko smučanje, smučanje prostega sloga in deskanje) in druge (hitrostno smučanje, smučanje na travi, smučanje v telemark tehniki in smučanje masters).

FIS | Foto:

Če izberemo smučarske skoke (Ski Jumping), se znajdemo pred menijem, v katerem si od vrha navzdol sledijo rezultati v živo (Live Preview), vsi rezultati (Results), koledar tekem (Calendar), lestvice v posameznih prvenstvih (Cup standings) in informacije o športnikih (Biographies).

Aplikacija FIS-ski mobile je na voljo za Android in iOS. Do rezultatov in lestvic zimskih športov, ki potekajo pod okriljem FIS, lahko dostopate tudi brez namestitve aplikacije, in sicer prek portala FIS mobile.

Fancore

Fancore je aplikacija, ki slovenskim ljubiteljem športa omogoča spremljanje najljubših domačih športnikov. Na začetnem zaslonu aplikacije si uporabnik s pritiskom na njihova obličja označi športnike, ki ga zanimajo najbolj, nato pa lahko dostopa do novic o športniku in informacij o njegovih prihajajočih tekmah ter preteklih rezultatih.

Odlika aplikacije Fancore je ažurnost, saj so informacije o športnikih redno posodabljane.  | Foto: Odlika aplikacije Fancore je ažurnost, saj so informacije o športnikih redno posodabljane.

Aplikacija Fancore je trenutno na voljo samo za Android. Za razvoj različice za iOS pa potrebujejo še malo časa, slovenski avtorji aplikacije sporočajo na spletni strani.

LiveScore

LiveScore je najbolj priljubljena aplikacija za spremljanje športnih dogodkov na svetu, v prvi vrsti za slovenskega uporabnika relevantnih tekem v nogometu in košarki ter teniških obračunov. Podatke črpa z Livescore.com, ki je najstarejša še delujoča spletna stran za spremljanje športnih rezultatov. Neprekinjeno deluje že od leta 1998.

Livescore | Foto:

Uporabniku Livescore ponuja pregled in podroben vpogled v prihajajoče in že odigrane športne obračune ter tiste, ki potekajo v danem trenutku. Pri zadnjih je mogoče v živo spremljati besedilni komentar dogajanja na tekmi, gole, koše, točke, zamenjave in izključitve ter drugo statistiko.

Aplikacija LiveScore je na voljo za Android in iOS.

Eurosport

Uradna aplikacija vsem dobro znane televizijske športne mreže je eno najboljših digitalnih mest, ki jih lahko obišče navdušenec nad športni vseh vrst. V aplikaciji lahko spremlja najbolj aktualne novice in videoposnetke iz sveta športa, rezultate v živo in rezultate preteklih tekem ter lestvice za celo vrsto športov, od nogometa prek smučarskih skokov do sankanja.

Eurosport | Foto:

Aplikacija Eurosport je na voljo za Android in iOS.

SofaScore

SofaScore je precej podoben že omenjeni aplikaciji LiveScore, le da ponuja spremljanje več slovenskemu uporabniku zanimivih športov, ki jih LiveScore ne pokriva - rokomet, formulo 1 in MotoGP, odbojko ter slovenska košarkarska tekmovanja, na primer.

Sofascore | Foto:

Aplikacija SofaScore je na voljo za Android in iOS.

SiOL Tvin

Naročniki paketa storitev Telekoma Slovenije SiOL TV bodo lahko smučarske skoke v živo spremljali v aplikaciji SiOL TViN. Ta trenutno omogoča ogled približno 90 televizijskih kanalov, na voljo pa je za mobilne operacijske sisteme Android, iOS in Windows Phone. Pogoj za delovanje aplikacije TViN je internetna povezava.

Športne rezultate v živo lahko seveda spremljate tudi na Sportalu.

Ne spreglejte