Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
4. 8. 2016,
19.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

3

Natisni članek

Microsoft operacijski sistem Windows Windows 10

Četrtek, 4. 8. 2016, 19.17

6 let, 6 mesecev

Windows 10 Anniversary Update

Kaj narediti, če želite najnovejši paket posodobitev za Windows 10 takoj zdaj?

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

3

Ob prvi obletnici operacijskega sistema Windows 10 je Microsoft izdal drugi veliki paket posodobitev zanj, a ga vsem ne bo ponudil istočasno. Kako si lahko pomagate, če nočete čakati?

Lanskega 29. julija je Microsoft uradno objavil operacijski sistem Windows 10, natančno leto dni pozneje, torej letos 29. julija, pa se je izteklo obdobje, v katerem je Microsoft vsem (zakonitim) uporabnikom operacijskih sistemov Windows 7 in Windows 8.1 omogočil brezplačno nadgradnjo na Windows 10.

Če imate na svojem računalniku nameščen Windows 7 ali Windows 8.1, pa ste zamudili obdobje brezplačne nadgradnje na Windows 10, še ni vse izgubljeno, a le če boste zamižali na eno oko.

Ob obletnici tudi velik paket posodobitev

Nekaj dni pozneje, natančneje letos 2. avgusta, so objavili drugi veliki paket posodobitev za okensko desetko, ki so ga obletnici primerno tudi poimenovali. Windows 10 Anniversary Update bodo predvsem iz praktičnih razlogov uporabnikom ponujali postopoma in tako zmanjšali verjetnost neenakomernih omrežnih obremenitev ob množičnih prenosih velikih količin podatkov, a so vendarle pustili odprta vrata tudi za tiste, ki nočejo čakati in ugotavljati, kdaj jim bo Microsoft omogočil prenos.

Na tej spletni strani je dovolj, da izberete ustrezno povezavo na dnu strani, in pognal se bo namestitveni program. Toda pozor: nikar ga ne poženite, če nimate več ur časa, kolikor ta namestitev običajno traja! Med posodabljanjem običajno delo na računalniku namreč ni mogoče. Čas namestitve se bo še podaljšal, če gre za manj zmogljiv računalnik.

Kaj prinaša "obletničar"?

V tem velikem paketu posodobitev, za katerega bi kdaj prej verjetno še uporabili ime Service Pack, je več novosti. Med temi izpostavljajo težko pričakovane razširitve za spletni brskalnik Edge in možnost izbire uporabniškega vmesnika s temnim ozadjem v Microsoftovi tržnici za aplikacije Windows Store, posodobljen pa je tudi nabor gonilnikov za periferno opremo.

Za tiste, ki si želijo natančnejši pregled izboljšav in sprememb ter imajo nekaj več kot 20 minut časa za ogled, je tu videopredstavitev, ki so jo pripravili na spletnem portalu Windows Central.

 

Ne spreglejte