Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
19. 12. 2016,
12.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

digizgodbe Bill Gates Božiček Božič

Ponedeljek, 19. 12. 2016, 12.41

6 let, 6 mesecev

Kaj dobiš, če ti najbogatejši človek na svetu kupi božično darilo

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Na spletnem forumu Reddit, kjer sporočila objavljajo tudi nekatere slavne osebe, vsako leto organizirajo božično obdarovanje. Vsak, ki se mu pridruži, dobi nalogo, da skrivoma načrtuje obdarovanje osebe, ki jo zanj naključno izbere forum. Uporabnica z vzdevkom Aerrix je bila letos obdarovanka samega Billa Gatesa. 

"Ne le da mi je Bill Gates poslal fantastična darila, pri izbiri je pokazal tudi ogromno pozornosti," je bila nad tem, da je postala božična izbranka najbogatejšega človeka na svetu, navdušena uporabnica foruma Aerrix. V veliki škatli je bilo vse tole:

 | Foto:

Prva stvar, ki jo je Aerrix zagledala ob odprtju škatle z darili, je bilo Gatesovo sporočilce, ki dokazuje, da je vlogo njenega Božička vzel resno.

"Draga Aerrix! Ne morem verjeti, da te je tvoj lanski Božiček na forumu Reddit pustil na cedilu. Da ne bi izgubila vere v skupnost Reddita, ti pošiljam nekaj darilc in upam, da boš v njih uživala. V paketu je nekaj videoiger, nekaj oblačil, da te ne bo zeblo, in trije moji najljubši filmi. V tvojem imenu sem tudi poslal donacijo organizaciji code.org, s katero bo več otrok in mladostnikov dobilo možnost učenja dela z računalnikom." 

 | Foto:

Oglejmo si zdaj darila. Najprej rokavice za Aerrix in nogavice za njeno psičko Clairrix, na katerih je upodobljen Link, Aerrixin najljubši lik iz videoiger (natančneje serije Nintendovih videoiger Zelda):

 | Foto:

Odeja, na kateri so prav tako motivi iz iger Zelda:

 | Foto:

Copate z grbom Drznvraana, enega od domov na čarovniški šoli Bradavičarka iz knjig o Harryju Potterju (Aerrix je na forumu Reddit večkrat omenila, da je ljubiteljica zgodb o mladem čarovniku):

 | Foto:

Igralna konzola Xbox One z igro Minecraft. Zraven je Gatesov pripis: "Svoj Xbox imam zelo rad, zato sem pomislil, da bi bil morda všeč tudi tebi."

 | Foto:

Trije brezžični nadzorni ploščki za Xbox One:

 | Foto:

Videoigri za Xbox One: Rise of the Tomb Raider in Halo 5. Zraven so tudi štirje trimesečni boni za zlato naročnino na storitev za igralce Xbox Live:

 | Foto:

Filmi The End of the Tour, Verjemi: Dokumentarec o komiku Eddieju Izzardu in Marsovec:

 | Foto:

Nintendova igralna konzola NES Classic:

 | Foto:

Knjiga s kuharskimi recepti iz New Orleansa, velemesta v ameriški zvezni državi Louisiana. Bill Gates je zraven pripisal: "Aerrix, vem, da si iz Lousiane in da pogrešaš kuho svojega strica Cajuna. Upam, da boš poskusila katerega od receptov iz te knjige. Vesel božič, Bill Gates."

 | Foto:

Še najbolj osebno darilo – Bill Gates se je s programom za obdelavo fotografij pridružil poziranju Aerrix in njenega moža. Vsem je dodal tudi božične kape.

 | Foto:

Še enkrat vsa darila skupaj. Zraven je bil tudi papirnat meč iz videoigre The Legend of Zelda: Skyward Sword.

 | Foto:

Vir: Imgur

Bill Gates na forumu Reddit vsako leto od 2013 organizira AMA (Ask Me Anything), razpravo, v kateri odgovarja na vprašanja drugih uporabnikov foruma. Tole je letošnji AMA, pa lanski, predlanski in AMA iz leta 2013

 | Foto:

Ne spreglejte