Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 5. 2012,
14.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 25. 5. 2012, 14.06

7 let, 12 mesecev

Iryna Osypenko Nemec: Na telefonu imam poker

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Manekenka, ki se je zaradi ljubezni preselila v Slovenijo, s svojo družino, ki stanuje v Ukrajini, komunicira kar prek Skypa.

Modne brvi in naslovnice revij so njen dom. Ker smo v času, ko mora biti vse povsem popolno, smo jo povprašali o retuširanju fotografij. "Če so v mejah normale, je v redu. Če se osebe na fotografiji ne prepozna, je to zelo narobe," nam je razložila o retuširanju v modnem svetu, ki je odvisno od okusa in stila fotografa oziroma tistega, ki fotografijo obdeluje. Ker so skoraj vse fotografije računalniško obdelane, je proti uvedbi posebne oznake ob fotografiji, ki bi jasno nakazovale na obdelavo fotografije.

"Imam zelo pameten telefon" Modne fotografije pa niso edini, s katerimi se ukvarja. Ker ima "zelo pameten" telefon (smeh), Samsunga Galaxy S2, si lahko pretoči aplikacije, s katerimi lahko obdeluje fotografije. "Instragram sem začela uporabljati pred štirimi tedni," čeprav dela fotografije tudi s fotoaparatom. A plačljive si do zdaj še ni naložila. Med njenimi pretočenimi aplikacijami je možno najti tudi Facebook, Viber in Poker.

Zaradi vohunjenja brisala prijatelje iz Facebooka Na Facebooku ima okoli 1500 prošenj za prijateljstvo, "za katere nikakor ne najdem časa, da bi jih pregledala". Na njem najprej opazi sliko osebe, nekaj prijateljev je že umaknila iz seznama, razlogi za to pa so različni:" Eden od teh so neprimerni komentarji ali pa to, da sem izvedela, da nekdo vohuni po mojem profilu."

"Nisem še kupovala prek spleta" Na njenem pametnem telefonu jo veseli dejstvo, da ima "vedno vpogled v elektronsko pošto in tako si vedno poslovno operativen", čeprav ima prenosni računalnik, ki ga koristi prav za vse namene. Ima tudi tablico, ki jo uporablja v podobne namene kot računalnik. "Uporabljam jo takrat, ko ne morem s seboj vzeti prenosnika." Ker je računalnik izredno pomemben pri njenem delu, je morebitno neznanje ne ovira, saj "znam vse, kar potrebujem vedeti". Tiste osnovne zadeve, za katere je namenjen računalnik, bi moral prav vsak znati narediti na računalniku po mnenju Osypenko-Nemčeve. Morda bi si mislili, da je kot udeleženka modnega sveta redna nakupovalka prek spleta, a pravi, da za zdaj še nikoli ni kupovala prek spleta.

Ne spreglejte