Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
1. 9. 2016,
13.14

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Huawei Nova Plus Huawei Nova MediaPad M3 Huawei P9 tablice Huawei mobilni telefon pametni telefon

Četrtek, 1. 9. 2016, 13.14

6 let, 7 mesecev

Huawei: dva telefona Nova, nova tablica in dva nova obraza za P9

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Berlinski sejem IFA je tradicionalno dogodek, kjer kitajski Huawei predstavlja večino svojih novosti za evropski trg. Tradicijo so ohranili tudi letos.

Novo ime v Huaweievi ponudbi pametnih telefon je Nova. Tako model Nova z manjšim zaslonom, ki meri pet palcev (12,7 centimetra), kot model Nova Plus z nekoliko večjim 5,5-palčnim zaslonom (14,0 centimetra) sta izdelana iz visokokakovostnega aluminija, imata enak fotoaparat na sprednji strani naprave, hibridno zasnovo dual SIM (odprtina sprejme drugo SIM-kartico ali zunanjo pomnilniško kartico) in enak čitalnik prstnih odtisov, ki smo ga že videli pri pametnem telefonu P9.

Katere pluse ima Nova Plus?

Enak je tudi uporabniški vmesnik, Emotion 4.1 temelji na operacijskem sistem Android 6.0 Marshmallow, pri obeh pa so na volji trije gigabajti delovnega pomnilnika in 32 gigabajtov shrambnega prostora. Tega je mogoče nadgraditi z zunanjo pomnilniško kartico, če ne uporabljate hkrati dveh kartic SIM.

Nova in Nova Plus se poleg velikosti zaslona razlikujeta tudi po zmogljivosti akumulatorja – tisti v modelu Nova premore dobrih tri tisoč miliamperskih ur, Nova Plus pa se lahko pohvali s kar štiri tisoč miliamperskimi urami – in ločljivosti tipala fotoaparata na hrbtni strani pametnega telefona. Pri modelu Nova ta znaša 12 milijonov pik, pri modelu Nova Plus pa 16 milijonov pik.

Ne vemo še, kdaj Nova pride v Slovenijo

Oba novinca bosta na evropske prodajne police predvidoma prišla v začetku oktobra v treh barvnih različicah, vendar še ni znano, ali bo med prvimi državami tudi Slovenija. Priporočena maloprodajna cena za manjšega – brez subvencij in ugodnosti – je 399 evrov, za večjega pa so potrebni trije evrski desetaki več.

Večji zaslon, boljša ločljivost in še bolj vrhunski zvok – tako Huawei opisuje svojo novo tablico MediaPad M3. | Foto: Huawei Večji zaslon, boljša ločljivost in še bolj vrhunski zvok – tako Huawei opisuje svojo novo tablico MediaPad M3. Foto: Huawei

Nadgradnja tablice MediaPad in dve novi barvi za P9

Luč dneva je v Berlinu ugledala tudi tablica MediaPad M3, ki se od svoje predhodnice loči predvsem po večjem zaslonu in izboljšani kakovosti slike, njeni snovalci pa izpostavljajo zlasti izjemno kakovost zvoka.

V 14 državah sveta, med katerimi ni Slovenije, jo bodo začeli prodajati 26. septembra. Brez subvencije in ugodnosti ob vezavi naročniškega razmerja bo glede na velikost shrambnega prostora (pri vseh so štirje gigabajti delovnega pomnilnika in 32 ali 64 gigabajtov shrambnega prostora) in dostopne načine povezljivosti (samo WiFI ali tudi LTE) treba odšteti od 349 do 449 evrov.

Seznam Huaweievih novosti se končuje s pametnim telefonom Huawei P9, ki je danes javnosti predstavil svoji dve novi barvni različici.

Novi barvni različici pametnega telefona Huawei P9 | Foto: Huawei Novi barvni različici pametnega telefona Huawei P9 Foto: Huawei

Ne spreglejte