Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 2. 2016,
20.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

facebook všečkanje Andrej Pirnat

Sreda, 24. 2. 2016, 20.09

7 let, 12 mesecev

Facebook ima nove gumbe za všečkanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po mesecih testiranja so na družbenem omrežju Facebook naposled zaživeli novi gumbi za všečkanje, ki dajo uporabniku na izbiro več različnih občutkov od veselja in navdušenja, do jeze in žalosti.

Novi gumbi so dobili tudi svoja imena in ikone. Poleg že uveljavljenega "Všeč mi je" (Like) v podobi iztegnjenega palca, so zdaj na voljo še "Ljubezen" (Love) v podobi srčka, "Smeško" (HaHa) v podobi nasmejanega obraza, "Navduško" (Wow) v podobi navdušenega oziroma začudenega obraza, "Jokec" (Sad) v podobi jokajočega obraza in "Jezko" (Angry) v podobi jeznega obraza.

Nove simbole lahko uporabljate pri tekstovnih objavah, slikah in videih Na ta način bodo uporabniki Facebooka ob prebiranju novic in drugih objav na svoji časovnici od zdaj lahko izrazili različne občutke in izbrali najbolj primeren odziv glede na vsebino objave. Do danes je bil namreč na voljo samo gumb za všečkanje, ki so ga mnogi uporabljali tudi za izražanje sožalja, sočustvovanja, žalosti, veselja in izkazovanje ljubezni.

Nove simbole je trenutno mogoče uporabljati pri tekstovnih objavah, slikah in videih, ne pa tudi pri posameznih komentarjih. Podobno kot pri klasičnih všečkih in komentarjih pa boste zdaj prejeli obvestilo tudi, ko bo vaša objava prejela katerega od novih občutkov. Pod vsako objavo bodo sicer prikazani trije največkrat uporabljeni simboli.

Kako izrazim jezo na telefonu … Zelo preprosto. Če imate aplikacijo za Facebook na telefonu aktivno, jo boste morali pred prvo uporabo novih simbolov po vsej verjetnosti najprej zapreti (in se iz nje izpisati) in potem ponovno zagnati. Ko to storite, je naslednji korak všečkanje želene objave.

Tako kot ste bili navajeni do zdaj, pritisnite gumb "Všeč mi je" in izpisalo se vam bo obvestilo, da so na voljo novi simboli za izražanje občutkov in navodilo, kako priti do njih. Omenjeni gumb za všečkanje preprosto držite kakšno sekundo ali dve in novi simboli se vam bodo izrisali pod objavo. S potegom prsta levo ali desno potem samo še izberite najprimernejši gumb.

… in kako ljubezen na računalniku? Postopek je še nekoliko lažji v brskalniku na računalniku. Odprite Facebook, premaknite miško na gumb "Všeč mi je" pod želeno objavo, počakajte trenutek in novi občutki se vam bodo prikazali samodejno. Potem samo še premaknite miško na gumb, ki ga želite uporabiti in kliknite nanj.

Bo slovenščina bogatejša za nekaj novih besed? Ob novih gumbih za izkazovanje različnih občutkov, pa je na mestu tudi vprašanje, kaj to pomeni za slovenščino. Beseda "všeček" je namreč postala že stalnica v slovenskih besedilih, mesto pa je našla tudi v novejših slovarskih prispevkih. Zato bo zanimivo videti, ali se bo podobno zgodilo tudi z novimi simboli.

Ne spreglejte