Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 11. 2015,
15.31

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

MasterCard brezstično plačevanje advertorial

Četrtek, 26. 11. 2015, 15.31

2 meseca, 1 teden

Ali tudi plačilne kartice obvladajo telepatijo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Občasno doživimo poseben preskok misli z ene na drugo osebo in takrat radi rečemo, da gre za prenos misli. Ali res obstaja prenos misli?

Naše življenje vedno bolj usmerjajo hitri ritmi prenosa podatkov prek telefonov in računalnikov. Postali so že skoraj tako hitri kot naše misli. Se vam je že kdaj zgodilo, da ste na nekoga pomislili in ravno ta oseba se je v tistem trenutku pojavila pred vami? Ali pa ste hkrati s prijateljem izrekli točno določen stavek? V takšnem trenutku ni težko verjeti, da imajo misli drugega prost vstop v naše možgane.

To so redki, a dragoceni trenutki, ki nam dajo vedeti, da smo z nekom še posebej povezani, saj se najbolj pogosto pojavlja med ljudmi, ki imajo posebno vez.

Misli lahko tudi izmerimo

Čeprav se vam to dogaja pogosto, ne smete biti v skrbeh. Raziskovanje telepatije oziroma prenosa misli sicer spada v področje parapsihologije. Takšnim pripetljajem pravimo tudi intuicija in so dokaz, da še imamo stik s svojo notranjostjo. Naši možgani so visoko zmogljiv organ, ki stalno sprejemajo in pošiljajo razne informacije. Vsaka naša misel v možganih sprosti nekaj energije, kar znanstveniki lahko zmerijo z magnetno resonanco ali elektroencefalografom.

Če smo dovzetni in nismo ravno močno zatopljeni v branje ali študij, bomo morda prestregli prijateljevo misel in začeli pripravljati čaj, še preden se bo napovedal.

Kartice, sposobne telepatije

V informacijski dobi, kjer je vse oživčeno s signali in kodami, so se tudi plačilne kartice naučile določene stopnje telepatije.

Prenos podatkov med našimi plačilnimi karticami in plačilnimi terminali je postal lahkoten kot misel. Kartica in terminal med seboj komunicirata kot dve dobro uglašeni visokotehnološki napravi, pa vendar je med njima samo čip, ki poskrbi, da plačilo steče varno, hitro in zanesljivo.

V mnogih trgovinah in lokalih lahko že nekaj časa opazite POS-terminale s posebno oznako za brezstično plačevanje.

Koncept "Prisloni in plačaj" spreminja naše nakupovalne navade, še posebej pri hitrih nakupih, saj poenostavlja plačila, predvsem manjših zneskov.

Namesto brskanja po denarnici ali tipkanja PIN številk, kartico le prislonimo k terminalu. Tako plačilo opravimo zares hitro, pa tudi varno, saj svoje kartice v nobenem trenutku ne izpustimo z rok in izpred oči.

Ne spreglejte