Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
4. 7. 2017,
16.18

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Južna Koreja Samsung Galaxy Note 7 phablet pametni telefon Samsung

Torek, 4. 7. 2017, 16.18

6 let, 9 mesecev

Ali ste se kdaj vprašali, kje in kako bodo končali vsi odpoklicani phableti Samsung Galaxy Note 7?

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Samsung | Foto Reuters

Foto: Reuters

Transplantacija v medicini pomeni novo življenje. Nekaj podobnega čaka tudi ponesrečen Samsungov phablet Galaxy Note 7, kar bo zadovoljilo tudi okoljevarstvenike.

Samsung se je lani odločil za odpoklic vseh približno 2,5 milijona phabletov Samsung Galaxy Note 7, ker so kmalu po uradni predstavitvi na nekaterih telefonih zaznali napako v akumulatorju, zaradi katere se je v sicer redkih, a vseeno preveč primerih zgodil samovžig.

Okoljevarstveniki so takrat izrazili veliko zaskrbljenost glede tega, kje bodo končale vse te naprave.

Njim v veselje, a gotovo tudi v veselje Samsungove blagajne zdaj vemo, da bodo številni deli iz teh nesojenih phabletov končali v novem telefonu, ki se bo kmalu pojavil na južnokorejskem trgu.

(Sprva) samo za domači trg

V petek, 7. julija, bo Samsung v svoji domovini ponudil nov pametni mobilni telefon Note Fan Edition. Njegova notranjost bo večinoma prav iz komponent, ki so bile prej v odpoklicanih napravah Note 7, in komponent, ki so Samsungu ostale na zalogi, ko so ustavili nadaljnjo proizvodnjo tega nesrečneža.

Najpomembnejša razlika med "darovalcem" komponent in prejemnikom bo v akumulatorju: v novincu bo v nasprotju od takratnega akumulatorja z zmogljivostjo 3.500 miliamperskih ur nekoliko skromnejši z zmogljivostjo 3.200 miliamperskih ur. Pri Samsungu še zagotavljajo, da so ta akumulator temeljito preizkusili.

V pričakovanju osmice

Nižja bo tudi cena: pričakovana polna maloprodajna cena za vsakega od približno 400 tisoč pametnih telefonov Note Fan Edition, kolikor naj bi jih po dozdajšnjih neuradnih podatkih v petek ponudili trgu, bo okrog 700 tisoč korejskih vonov. To je slabih 540 evrov ali skoraj tretjino manj, kot je stal Note 7.

Svetovni trgi z zanimanjem pričakujejo Samsung Galaxy Note 8, saj želi z njim Samsung dokončno v pozabo poslati lanski pripetljaj s sedmico, ki je bila, kot vse kaže, zasnovana nekoliko preveč ambiciozno.

Ne spreglejte