Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 6. 2014,
13.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 6. 2014, 13.00

7 let, 12 mesecev

Postanite gospodar svojega elektronskega nabiralnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Raziskave kažejo, da na dan v povprečju prejmemo 81 elektronskih poštnih sporočil. Mnogi tudi dvakrat ali trikrat toliko. Ponujamo nasvet, kako postati gospodar svojega digitalnega nabiralnika.

• Digitalni nabiralnik naj ostane točno to, kar je. Pogosta napaka, ki jo delamo, je, da se ta nekje na poti prelevi v seznam opravil. Vsako elektronsko sporočilo potem postane naloga, ki čaka na vašo pripravljenost za delo in tekmuje z množico že zapisanih opravil. Vsako sporočilo ni aktivnost, še posebej ko padete v neskončen krog skupinskih elektronskih sporočil. Opravila zapisujte in definirajte ločeno – v drugo aplikacijo ali tradicionalno na papir. Pošta naj ostane pošta.

• V službi se izolirajte od drugih zasebnejših elektronskih poštnih predalov. Že samo ta korak bo nemudoma odstranil vso zasebno komunikacijo, ponudbe elektronskih trgovcev in drugo nezaželeno elektronsko pošto. Zadnji do službenih naslovov pogosto ne uspe prodreti, saj imajo podjetja ponavadi profesionalno zaščito in četico administratorjev.

• Izogibajte se skupinskim seansam po elektronski pošti, kolikor se le da. Dejstvo je, da so taki ali drugačni zaposleni še vedno ljudje in vsaj nekaj od njih bo s svojimi pogostimi in vsebinsko praznimi sporočili upravičevalo svoj status. Če že morate obvestiti koga, uporabite skrito kopijo in se izognite bombi, ki se imenuje Odgovori vsem.

• Elektronska pošta je sodobni ustreznik pismom. Tako kot pisma niso vedno romala na pošto trenutek po tem, ko so bila napisana, tudi elektronsko sporočilo lahko počaka. Uporabite kakšnega od programov za časovno tempiranje pošiljanja sporočil. Ta orodja so izjemna rešitev zmede, ki nastane zaradi različnih časovnih pasov, hkrati pa nas prisilijo, da se osredotočamo na bolj pomembna opravila, kot je nepotrebno sitnarjenje po elektronski pošti.

• Vzemite si čas in se osredotočite na pomembno. Dejstvo, da imate elektronski naslov, še ne pomeni, da morate na vsako elektronsko pošto odgovoriti. Še manj, da morate to storiti takoj. Osredotočite se na pošto, ki je povezana z vašimi prioritetami in dejansko prispeva k reševanju vaših aktualnih izzivov. Vse preostalo je nepotreben balast, ki vam krade pozornost in čas.

Ne spreglejte