Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
24. 7. 2017,
4.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

nasvet Gmail elektronska pošta

Ponedeljek, 24. 7. 2017, 4.01

6 let, 6 mesecev

Naredila je strašno napako. Jo je sploh mogoče popraviti?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Nasmejala nas je spodnja slika s spleta, na kateri dekle tarna, da je potencialnemu delodajalcu prek e-pošte Gmail namesto življenjepisa poslalo fotografijo igralca Nicolasa Cagea. Že mogoče, da je dogodek izmišljen, a zanimalo nas je, ali bi se bilo takemu pripetljaju mogoče izogniti. Odgovor je da.   

Nasvet Gmail | Foto: Facebook Foto: Facebook

Googlova elektronska pošta Gmail od leta 2015 vsem uporabnikom omogoča razveljavitev pravkar poslanega sporočila. Ko tega oddamo v pošiljanje, se na vrhu Gmailovega domačega zaslona pojavi meni z gumbom Razveljavi:

Razveljavi | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Kdor ni zadovoljen s pravkar poslanim sporočilom in ga želi razveljaviti, lahko to stori v največ 30 sekundah po kliku na gumb Pošlji. Toliko časa bo po našem preizkusu Gmail namreč počakal, preden bo sporočilo dostavil naslovniku. Če zamudimo to okno, možnost Razveljavi izgine. 

V Gmailu si je sicer mogoče nastaviti čas trajanja obdobja, v katerem še lahko razveljavimo poslano sporočilo. Najdaljši je že omenjenih 30 sekund, mogoče ga je skrajšati tudi na 20, 10 ali samo 5 sekund. Možnost razveljavitve poslanega sporočila lahko z odstranitvijo kljukice sicer tudi izklopimo. | Foto: Matic Tomšič V Gmailu si je sicer mogoče nastaviti čas trajanja obdobja, v katerem še lahko razveljavimo poslano sporočilo. Najdaljši je že omenjenih 30 sekund, mogoče ga je skrajšati tudi na 20, 10 ali samo 5 sekund. Možnost razveljavitve poslanega sporočila lahko z odstranitvijo kljukice sicer tudi izklopimo. Foto: Matic Tomšič

 

Razveljavljanje poslanih sporočil omogoča tudi Microsoftova spletna pošta Outlook.com, ki podobno kot Gmail uporabniku ponuja izklop ali vklop te možnosti in izbiro časovnega obdobja, v katerem je e-pošto še mogoče vzeti nazaj.

Outlook.com ima tudi priročen kazalec (obdan z rdečo), ki uporabniku pove, koliko časa še ima, preden sporočila več ne bo mogoče razveljaviti. | Foto: Matic Tomšič Outlook.com ima tudi priročen kazalec (obdan z rdečo), ki uporabniku pove, koliko časa še ima, preden sporočila več ne bo mogoče razveljaviti. Foto: Matic Tomšič

 

 

Yahoo! Mail, še en priljubljeni spletni e-poštni ponudnik, razveljavitev poslanih sporočil za zdaj omogoča v zelo omejenem obsegu, in sicer le v aplikaciji za pametne telefone iPhone. 


Preberite tudi:

Izbor aplikacij, s katerimi bo vaš pametni telefon postal še bolj uporaben

Ne spreglejte