Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
13. 2. 2017,
18.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

pametni telefon aplikacije top 10 nasvet

Ponedeljek, 13. 2. 2017, 18.52

6 let, 6 mesecev

Najboljše februarske aplikacije za pametne telefone

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Kar nekaj časa je minilo, odkar smo nazadnje preverili ponudbo novih najbolj uporabnih in zanimivih aplikacij za pametne telefone. V tokratnem izboru smo se osredotočili predvsem na aplikacije za Android, ki poenostavijo in obogatijo uporabniško izkušnjo, vmes pa boste našli tudi eno precej zabavno.

App Cloner

App Cloner uporabniku omogoča tudi, da spremeni barvo ikone klona izvirne aplikacije, s čimer bo vedno vedel, katero želi odpreti. | Foto: Matic Tomšič App Cloner uporabniku omogoča tudi, da spremeni barvo ikone klona izvirne aplikacije, s čimer bo vedno vedel, katero želi odpreti. Foto: Matic Tomšič

Kot pove že ime, je App Cloner orodje za kloniranje oziroma podvajanje aplikacij na mobilni napravi. Zakaj bi kdo to funkcijo sploh potreboval? Zato, ker se lahko na ta način v aplikacijah, ki tega ne omogočajo privzeto, hkrati vpiše v dva uporabniška računa.

Z Googlom in Facebookom App Cloner sicer ne deluje, z večino drugih aplikacij pa.


Smart Drawer

Smart Drawer | Foto: Matic Tomšič Smart Drawer Foto: Matic Tomšič

Smart Drawer (pameten predal po slovensko) je bolj kot samostojna aplikacija, v kateri je mogoče kaj početi, seznam vseh aplikacij, ki so nameščene na pametnem telefonu.

Pravzaprav je boljši seznam aplikacij od večine privzetih na pametnih telefonih z Androidom. Razvršča jih bolj logično in pregledno, uporabniku omogoča dodajanje lastnih predalčkov za aplikacije, obenem pa ponuja hiter dostop do trgovine z aplikacijami Google Play Store.


CTRL-F

CTRL-F | Foto: Matic Tomšič CTRL-F Foto: Matic Tomšič

Ctrl-F v računalništvu pomeni bližnjico za dostop do orodja, ki omogoča iskanje besed v besedilu ali na spletni strani.

Istoimenska aplikacija uporabniku omogoča, da s fotoaparatom pametnega telefona naredi posnetek strani besedila in ga pretvori v obliko, ki jo zna prebrati računalniški program.

Po besedilu (iz papirnate knjige ali obrazca, na primer) lahko nato iščemo posamezne besede oziroma ga, to je še posebej uporabno, shranimo kot dokument v formatu PDF.


Cornerfly

Cornerfly - bodite pozorni na vse štiri kote. | Foto: Matic Tomšič Cornerfly - bodite pozorni na vse štiri kote. Foto: Matic Tomšič

Cornerfly ni toliko praktična kot stilistična aplikacija. Ko vklopimo njeno glavno funkcijo, robovi zaslona pametnega telefona (oziroma slike na zaslonu) postanejo zaobljeni. Posebej uporabne vrednosti ta prvina nima, bo pa marsikateremu uporabniku zagotovo všeč, ker je videti prav lepo.


Screens

Screens | Foto: Google Play Screens Foto: Google Play

Orodje Screens izkorišča eno glavnih novosti operacijskega sistema Android 7.0 Nougat - možnost uporabe razdeljenega zaslona, ki nam omogoča delo v več aplikacijah hkrati. 

Screens ve, da razdeljeni zaslon ni primeren za uporabo z vsemi aplikacijami, zato uporabniku ponuja vnaprej določen seznam tistih, ki so s to funkcijo združljive.

Aplikacija Screens seveda deluje le na pametnih telefonih, ki že imajo nameščen Android 7.0 Nougat. 


Weather Wiz

Weather Wiz | Foto: Matic Tomšič Weather Wiz Foto: Matic Tomšič

Ena novejših vremenskih aplikacij za operacijski sistem Android je tudi ena boljših, zagotovo pa spada med najlepše. Podatke o vremenu črpa iz strežnikov tehnološkega velikana IBM, ki vreme napoveduje s pomočjo svojih superračunalnikov, uporabniku pa jih predstavi s pomočjo ličnega animiranega vmesnika.

Alternativa za iPhone: UltraWeather Free


Vellum (iPhone)

Vellum  |  Foto: iTunes | Foto: Vellum | Foto: iTunes

Vellum je brezplačna aplikacija za pametne telefone iPhone, ki uporabniku ponudi dostop do zbirke mnogih kakovostnih slik in fotografij za ozadje. Knjižica je z novimi ozadji osvežena vsake tri dni, aplikacija Vellum pa uporabniku omogoča več nastavitev prilagajanja ozadij.

Alternativa za Android: Zedge, Google Ozadja


Hater (iPhone)

Hater  |  Foto: iTunes | Foto: Hater | Foto: iTunes

Hater je podoben Tinderju, najbolj priljubljeni mobilni aplikaciji za iskanje partnerjev na svetu. A Hater uporabniku omogoča, da potencialnega partnerja poišče ne na podlagi stvari, ki so obema všeč, temveč stvari, ki jih oba sovražita. Iz tega izvira tudi ime - hate je angleški izraz za sovraštvo, sovražiti.


Donald Draws Executive Doodle

Donald Draws Executive Doodle | Foto: Matic Tomšič Donald Draws Executive Doodle Foto: Matic Tomšič

Kmalu po tem, ko je Donald Trump podpisal prvi predsedniški odlok in ga razkazoval pred kamero, so se na spletu pojavile številne šaljive fotomontaže, na katerih je Trump namesto uradnega dokumenta zbranim v Ovalni pisarni pokazal svoje risbice. Primer:

Aplikacija Donald Draws uporabniku omogoča, da sam nariše dve risbi, ki jih bo v animaciji nato pokazal Donald Trump. Gibljivo sličico je nato mogoče shraniti kot datoteko GIF in jo objaviti na spletu.

Ne spreglejte