Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
1. 12. 2016,
15.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,48

3

Natisni članek

Telekom Slovenije nasvet televizija

Četrtek, 1. 12. 2016, 15.18

6 let, 7 mesecev

Kje bomo pa zdaj gledali POP TV in Kanal A?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,48

3

Foto: Matej Leskovšek

Medijska hiša PRO Plus je v izjavi za javnost sporočila, da bo s 16. januarjem 2017 prenehala oddajati programa POP TV in Kanal A prek digitalnega prizemnega omrežja. To pomeni, da ta programa od tega datuma ne bosta več dosegla gledalcev, ki televizijski signal lovijo izključno s sobno ali strešno anteno. Kaj bodo lahko storili, če jih bodo želeli spremljati še naprej?

Brez dostopa do programov POP TV in Kanal A ter sorodnih programov KINO, BRIO in OTO ter njihovih različic v visoki ločljivosti (HD) bo s 16. januarjem 2017 glede na zadnje merjenje analitične hiše AGB Nielsen ostalo 100 tisoč slovenskih gospodinjstev oziroma okrog 250 tisoč Slovencev. Toliko jih programa POP TV in Kanal A namreč še vedno spremlja prek sobne oziroma strešne antene.

Pro Plus sporoča, da bodo omenjeni televizijski programi od 16. januarja prihodnje leto za nameček na voljo samo pri tistih ponudnikih kabelske, IP- in satelitske televizije, ki jih bodo vključili v svoje programske sheme. Večina operaterjev za POP TV in Kanal A, z izjemo njunih premijskih različic v visoki ločljivosti in programov OTO, BRIO, KINO, do zdaj ni plačevala, ker sta bila programa brezplačno dostopna z uporabo antene (vir).

Žurnal24 je poročal, da naj bi Pro Plus za vključitev svojih programov v programske sheme kabelskih operaterjev od zdaj za vsakega uporabnika mesečno zahteval okrog pet evrov.  | Foto: Žiga Ponikvar Žurnal24 je poročal, da naj bi Pro Plus za vključitev svojih programov v programske sheme kabelskih operaterjev od zdaj za vsakega uporabnika mesečno zahteval okrog pet evrov.  Foto: Žiga Ponikvar

Uporabniki anten, ki se ne bodo želeli odreči POP TV in Kanalu A, imajo tri možnosti, vse pa bodo morali plačati

Kabelska televizija: ta možnost v poštev pride le, če ima uporabnik antene dostop do kabelskega priključka. Predviden mesečni strošek: 17,90 evra (kabelska televizija Telekoma Slovenije; ob sklenitvi naročnine za 24 mesecev je prvih šest mesecev brezplačnih). 

Internetna televizija: večina slovenskih operaterjev jo ponuja v paketih z internetom in telefonijo, a ne vsi. Telekom Slovenije za 22,95 evra (za nove naročnike prvih 12 mesecev samo 16,95 evra) na mesec ponuja paket TopSolo TV, ki vključuje 120 oziroma 235 (za nove naročnike) programov. 

Satelitska televizija: vsem, ki nimajo možnosti spremljanja priljubljenih slovenskih televizijskih programov prek kabelskega priključka, ostane še namestitev satelitskega krožnika. V Sloveniji to omogoča Telemachov Total TV. Novim naročnikom za 17,50 evra na mesec (cenejši paket s 64 programi; prva dva meseca naročnina sicer znaša samo en cent) ponujajo brezplačno namestitev satelitskega krožnika.

Brez sklenitve naročnine sami plačajo krožnik in montažo, to pa znese skoraj 280 evrov.  | Foto: Thinkstock Brez sklenitve naročnine sami plačajo krožnik in montažo, to pa znese skoraj 280 evrov.  Foto: Thinkstock

Pro Plus dodatne informacije in pomoč gledalcem, ki programa spremljajo s sobno ali strešno anteno, ponuja na telefonski številki 080 28 42.

 

Ne spreglejte