Kako se izbrišemo s Facebooka, če ga imamo "poln kufer"

Morda zanj porabite preveč časa in zanemarjate druge obveznosti, morda se vam ne ljubi več vsak dan gledati tarnanja istih oseb, morda ste prebrali naših sedem razlogov, zakaj bi ga nekdo zapustil, in se z njimi strinjali. Odločili ste se torej, da izbrišete svoj profil na Facebooku, a kako to storimo?

Kako se izbrišemo s Facebooka, če ga imamo "poln kufer"
Foto: Reuters

Preden se izbrišete s Facebooka, storite tole

Facebook uporabniku ne dovoli zlahka, da bi ga zapustil. To je očitno zato, ker zelo dobro skriva gumb za izbris uporabniškega računa. Do njega boste najlažje prišli s klikom tule. Pokazalo se bo tole:

Ko in če nato kliknemo gumb Izbriši moj uporabniški račun, se bo odprlo okno, v katerem moramo svojo istovetnost potrditi v vnosom gesla za Facebook. Prepisati moramo tudi varnostno kodo captcha, s katerim bomo dokazali, da nismo računalniški program:

Ko kliknemo gumb V redu, Facebook naš uporabniški račun dezaktivira za obdobje 14 dni. Če se v tem času znova prijavimo vanj, imamo možnost odločanja, če si res želimo dokončnega izbrisali ali pa bomo vendarle ostali član družbenega omrežja. Po kliku na V redu (spodaj) nas Facebook izpiše:

Mi smo naš uporabniški račun "izbrisali" in se nato vanj prijavili ponovno. Facebook je pojasnil, da je izbris še vedno v načrtu in da se bo zgodil čez dva tedna (v našem primeru 20. decembra 2016), lahko pa ga preprečimo s klikom na gumb Cancel deletion. To smo tudi storili. Če bi kliknili gumb Confirm deletion, pa bi bil uporabniški račun znova dezaktiviran do 20. decembra, ko bi izginil za vedno. 

Kaj je morda pametno storiti, preden se odločimo za izbris uporabniškega računa na Facebooku?

Ustvariti varnostno kopijo vseh podatkov, ki smo jih kdajkoli ustvarili na Facebooku - objav, shranjenih fotografij, pogovorov s prijatelji. To storimo takole: 

Na svojem profilu odpremo Nastavitve in na zavihku Splošno poiščemo ter kliknemo gumb Prenesi svojo kopijo podatkov, ki si jih naložil na Facebook.

1 / 2

Na svojem profilu odpremo Nastavitve in na zavihku Splošno poiščemo ter kliknemo gumb Prenesi svojo kopijo podatkov, ki si jih naložil na Facebook.

Kliknemo Start My Archive. Facebook bo pripravil zbirko vseh vaših podatkov in vas, ko bo pripravljena za prenos, o tem obvestil po elektronski pošti na naslov, s katerim se prijavljate v družbeno omrežje.

2 / 2

Kliknemo Start My Archive. Facebook bo pripravil zbirko vseh vaših podatkov in vas, ko bo pripravljena za prenos, o tem obvestil po elektronski pošti na naslov, s katerim se prijavljate v družbeno omrežje.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano