Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
14. 12. 2016,
16.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

1

Natisni članek

Amazon Netflix The Grand Tour

Sreda, 14. 12. 2016, 16.52

6 let, 6 mesecev

Jeremy Clarkson se je pripeljal v Slovenijo!

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

1

Amazon je slovenskim uporabnikom omogočil dostop do svoje storitve Prime Video, ki podobno kot Netflix ponuja spletni ogled filmov in televizijskih serij, v prvi vrsti seveda avtomobilistične poezije The Grand Tour. Takoj smo preverili, kako se lahko Prime Videu pridružimo, koliko stane in kakšno vsebino ponuja. 

Tole je povezava do spletne platforme Amazon Prime Video. Če si želimo dostop do filmov in TV-serij, ki jih Prime Video ponuja, kliknemo na gumb Start your free trial. Free trial sicer pomeni, da bomo lahko vsebine nekaj časa gledali brezplačno. 

 | Foto:

Preden pridemo do filmske in televizijske ponudbe, je treba odpraviti nekaj birokratskih ovir. Prvi korak je prijava v uporabniški račun Amazon. Če ga imate, vpišite uporabniško ime (Email) in geslo (Password) ter pritisnite gumb Sign In. Če ga nimate, ustvarite nov uporabniški račun s klikom na gumb Create your Amazon account

 | Foto: Zdaj se moramo odločiti, kako bomo plačali naročnino na Amazon Prime Video. Če imate tako kot mi z uporabniškim računom Amazon že povezano kreditno kartico, jo izberite s seznama. Sicer dodajte novo s klikom na Add a card

 | Foto: Zadnji korak je pregled podatkov. Kot je razvidno, je prvih sedem dni uporabe Amazon Prime Videa brezplačnih, nato pa bo Amazon uporabnikovo kreditno kartico vsak mesec bremenil za 2,99 evra, kar je akcijska cena naročnine. Po preteku šestih mesecev bo cena mesečne naročnine na storitev 5,99 evra. Če ste s podatki zadovoljni, kliknite na Start your 7-day free trial

 | Foto:

Znašli smo se na začetni strani Amazon Prime Video. Zgoraj so najbolj vroče vsebine, na sredini so izpostavljene TV-serije, ki so nastale v Amazonovi produkciji, če nadaljujemo proti dnu strani, pa lahko brskamo po več različnih zvrsteh filmskih in televizijskih vsebin.

 | Foto:

Čast prvega ogleda je pripadla avtomobilistični TV-seriji The Grand Tour, ki jo v sodelovanju z Amazonom ustvarja nekdanja ekipa legendarne TV-oddaje Top Gear – Jeremy Clarkson, James May in Richard Hammond. Za začetek predvajanja kliknemo na zelen gumb z belo puščico.

 | Foto:

Takole je videti okno predvajalnika. Spodaj je časovni trak, na sredini tipke za hitro upravljanje epizode (pavza, preskakovanje videa deset sekund naprej ali nazaj). Levo so zanimive informacije o TV-seriji, ki se prikažejo, če med predvajanjem premaknemo miško. Zgoraj desno so nastavitve za podnapise, kakovost slike, zvok in velikost slike. 

 | Foto:

Vam Amazon Prime Video ni všeč in zanj ne bi plačevali? Naročnino lahko prekinete tako, da na domačem zaslonu zgoraj desno kliknete na možička, ki predstavlja uporabnika, in izberete Account & Settings.

 | Foto:

Poiščite in kliknite gumb End Membership (Prekliči naročnino). 

 | Foto:

Amazon vas bo vprašal, ali želite res prekiniti naročnino na Prime Video. Če ste v to prepričati, kliknite gumb End on (datum, v našem primeru je to 21. december 2016). Do tega datuma boste še vedno lahko gledali vsebine na Prime Video, nato pa bo Amazon preklical vašo naročnino. Zaračunal vam ne bo ničesar. 

 | Foto:

Ne spreglejte