Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
25. 5. 2017,
20.25

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

top 10 pametni telefon videoigra Android iOS

Četrtek, 25. 5. 2017, 20.25

6 let, 10 mesecev

TOP 10: Najboljše brezplačne igre za pametni telefon

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Na kup smo zbrali nekaj najbolj zabavnih, do uporabnika prijaznih ter hkrati globokih brezplačnih iger za pametne telefone z operacijskima sistemoma Android in iOS, ki so primerne tako za priložnostno igranje med odmorom za malico kot za daljšo partijo takrat, ko se nimate kam dati. 

8 Ball Pool (AndroidiPhone)

Če bi radi na pametnem telefonu ali tablici igrali biljard, boljše igre od 8 Ball Pool, ki jo je razvil znani Miniclip.com, ne boste našli. Igralna mehanika je ravno dovolj preprosta, da jo takoj usvoji vsak, postati pravi mojster pa je zelo težko. 8 Ball Pool lahko igramo proti računalniku ali pa prek spleta proti prijatelju oziroma proti enemu od več milijonov drugih nasprotnikov iz mesa in krvi, ki so v vsakem trenutku aktivni v igri. 

Color Switch (AndroidiPhone)

V tej igri moramo majhno žogico spraviti skozi različno obarvane ovire. Žogica sproti spreminja barvo, zato moramo paziti, da se njena barva ujema z barvo ovir. Sliši se preprosto, a Color Switch igralca zaradi velike globine tako potegne vase, da je lani prejela celo naziv najbolj zasvojljive mobilne igre za Android. 

Two Dots (AndroidiPhone)

V Two Dots moramo povezati dve ali več pik, a to lahko storimo le vodoravno in navpično, ne pa tudi diagonalno. A Two Dots ima na srečo na zalogi nekaj trikov, ki nam pomagajo, da se prebijemo skozi čedalje težje stopnje. Na voljo imamo pet življenj, ki so nekakšne rešilne bilke za ponavljanje stopenj. Če življenje izgubimo, se obnovi po dvajsetih minutah. 

Plague Inc. (AndroidiPhone)

Plague Inc. je precej temačna strateška igra, v kateri najprej ustvarimo nalezljiv virus, nato pa se moramo potruditi, da z njim okužimo državo za državo in nazadnje ves svet. Sosednji državi ne trgujeta? Virus bo treba tja spraviti nekako drugače. Država nima javnega zdravstva? Čaka jih poguba. 

Real Racing 3 (AndroidiPhone)

Čeprav morda že malce kaže leta, ne nazadnje je izšla že leta 2013, je Real Racing 3 verjetno še vedno najpopolnejša simulacija dirkanja na pametnih telefonih in tablicah. Po resničnih progah (Monza, Suzuka, Laguna Seca, Nürburgring) je mogoče voziti več kot sto resničnih avtomobilov, med katerimi ne manjkajo pošasti znamk Ferrari, Lamborghini, Porsche in celo Bugatti ter Koenigsegg. Na voljo je več kot dva tisoč dirk in turnirjev, na katerih lahko prek spleta dirkamo z milijoni igralcev z vsega sveta.

2 Cars (AndroidiPhone)

Še ena dirkaška? Pravzaprav je vsaj toliko miselna kot dirkaška. V 2 Cars res upravljamo avtomobil, a ne samo enega, temveč kar dva hkrati. Z obema moramo pobirati krogce in se ogibati kvadratkom. Če se eden od njiju zaleti, je igre konec.

Egg, Inc. (AndroidiPhone)

Zabavna menedžerska igra, v kateri četico kokoši pospremimo do valilnice, kjer nato začnejo valiti neskončno zalogo jajc, ki jih moramo prodati. Z denarjem lahko nato razširimo svojo kmetijo, da kokoši izvalijo še več jajc, zaslužimo še več denarja, znova kupimo nadgradnje ter nove kokoši in tako naprej. 

 

World of Tanks: Blitz (AndroidiPhone)

Malce okleščena različica polnopravne spletne akcijske igre World of Tanks, ki je na voljo na osebnih računalnikih. Blitz na žepnih zaslonih sicer izpolnjuje osnovno poslanstvo WoT - igralec si izbere tank in se prek spleta udeleži spektakularnih bitk goseničarjev. Te so zelo napete in ne trajajo predolgo, igralne mehanike pa se priučimo v nekaj minutah

Injustice 2 (AndroidiPhone)

Ena najnovejših in ta hip najboljših pretepaških iger za pametne telefone in tablice na nasprotni strani postavi superjunake in superzlikovce stripovske hiše DC - Batmana, Supermana, Flasha, Jokerja, gorilo Grodda, Harley Quinn ...

Slither.io (Android, iPhone)

Se spomnite igre Kača (Snake iz zlatih časov Nokie)? Slither.io je nekaj podobnega, le da je za odtenek zahtevnejša, saj se v njej prek spleta merimo z drugimi igralci. Naša kača daljša postaja s pobiranjem svetlečih barvnih kroglic, paziti pa moramo, da se z glavo ne zaletimo v druge igralce, saj je igre s tem za nas konec, njim pa prepustimo vse druge kroglice.

Ne spreglejte