Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
8. 5. 2017,
10.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,35

1

Natisni članek

twitch digizgodbe Super Mario 64

Ponedeljek, 8. 5. 2017, 10.45

6 let, 6 mesecev

Španec podrl "nemogoč" svetovni rekord

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,35

1

Španski uporabnik svetovnega spleta, znan le po vzdevku Cheese05, je podrl svetovni rekord za najhitrejše dokončanje Super Maria 64, legendarne Nintendove videoigre iz leta 1996. Postal je tudi prvi igralec, ki mu je "popoln tek" v Super Mariu 64 uspel v manj kot 100 minutah.

Cheese05, ki je poskus popolnega teka v Super Mariu 64 prenašal v živo, po doseženem rekordnem času kar ni mogel verjeti, kaj mu je pravkar uspelo. | Foto: YouTube Cheese05, ki je poskus popolnega teka v Super Mariu 64 prenašal v živo, po doseženem rekordnem času kar ni mogel verjeti, kaj mu je pravkar uspelo. Foto: YouTube

Super Mario 64 velja za eno najtežjih videoiger za poskušanje tako imenovanega "speedruna" - dokončanja igre v najkrajšem mogočem času. Poseben prestiž prinaša hitro dokončanje Super Maria 64 s tako imenovanim "popolnim tekom", kar pomeni, da igralec z naslovnim junakom zbere vseh 120 zvezdic v igri.

Super Mario 64 je bila prva igra, v kateri se je naslovni junak Super Mario pojavil v treh dimenzijah, tako pri kritikih kot igralcih pa uživa status legende in ene najboljših ter hkrati najpomembnejših videoiger vseh časov. | Foto: Super Mario 64 je bila prva igra, v kateri se je naslovni junak Super Mario pojavil v treh dimenzijah, tako pri kritikih kot igralcih pa uživa status legende in ene najboljših ter hkrati najpomembnejših videoiger vseh časov.

Po podatkih spletne strani speedrun.com je Super Mario 64 videoigra, ki jo je ekspresno poskusilo preigrati in svoj podvig dokumentirati največ igralcev (1.383). Samo 196 jih je igro uspešno dokončalo s popolnim tekom, pobranimi vsemi 120 zvezdicami.

Španec Cheese05 je prvi, ki mu je to uspelo v manj kot 100 minutah - za popoln tek v Super Mariu 64 je potreboval eno uro, 39 minut in 57 sekund. Medij Motherboard piše, da je tak dosežek v skupnosti igralcev, ki so z najboljšega časa za Super Maria 64 poskušali zbiti še nekaj sekund, veljal za nemogočega.

Lestvica najboljših popolnih tekov v Super Mariu 64 na spletni strani speedrun.com. Zanimiv je pogled na sam vrh lestvice - prejšnji rekord je postavil uporabnik Batora, in sicer le dva dni pred uporabnikom Cheese05, ki ga je prehitel za pičlih osem sekund. Batora je na Twitterju čestital novemu rekorderju (klik za povezavo). | Foto: Matic Tomšič Lestvica najboljših popolnih tekov v Super Mariu 64 na spletni strani speedrun.com. Zanimiv je pogled na sam vrh lestvice - prejšnji rekord je postavil uporabnik Batora, in sicer le dva dni pred uporabnikom Cheese05, ki ga je prehitel za pičlih osem sekund. Batora je na Twitterju čestital novemu rekorderju (klik za povezavo). Foto: Matic Tomšič

Cheese05 je rekordni popoln tek v Super Mariu 64 na spletu prenašal v živo:

 

Cheese05 je bil ob dokončanju Super Maria 64 v rekordnem času tako ganjen, da se je sesedel v solzah, kasneje pa se je prišla rekorda z njim poveselit tudi babica. Povedal je, da se je za rekord trudil tri leta, a mu je do zdaj vsakič spodletelo zaradi majcenih napak tu in tam, ki so mu vzele nekaj ključnih sekund.

Ne spreglejte