Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
1. 7. 2022,
16.50

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37

4

Natisni članek

YouTube

Petek, 1. 7. 2022, 16.50

1 leto, 9 mesecev

Šok na YouTubu: umrl je fant, ki so ga oboževali milijoni

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37

4

Technoblade | Ena njegovih redkih fotografij, ki jo je Technoblade posthumno delil z javnostjo.  | Foto YouTube / Posnetek zaslona

Ena njegovih redkih fotografij, ki jo je Technoblade posthumno delil z javnostjo.

Foto: YouTube / Posnetek zaslona

"Adijo, piflarji" je naslov videoposnetka, ki se je danes zjutraj pojavil na kanalu ustvarjalca vsebin Technoblade na YouTubu. Eden najvplivnejših in najbolj priljubljenih posameznikov v univerzumu Minecrafta, najbolje prodajane videoigre vseh časov, je ponoči umrl zaradi raka, ki so mu ga diagnosticirali avgusta lani. Novica je bila šok za njegovih skoraj 11 milijonov naročnikov, ki do danes niso vedeli, ali se je zdravstveno stanje 23-letnika v zadnjih mesecih izboljšalo ali poslabšalo.

Novico o smrti zvezdnika YouTuba je prek zadnjega videoposnetka, ki bo objavljen na kanalu Technoblade, razkril njegov oče in se pri tem večkrat skoraj zlomil.  | Foto: YouTube / Posnetek zaslona Novico o smrti zvezdnika YouTuba je prek zadnjega videoposnetka, ki bo objavljen na kanalu Technoblade, razkril njegov oče in se pri tem večkrat skoraj zlomil. Foto: YouTube / Posnetek zaslona

Technoblade je veljal za enega najbolj zabavnih igralcev videoigre Minecraft, ki na YouTubu med igrami, katerih videoposnetke uporabniki gledajo najraje, kraljuje že tako rekoč desetletje. Od oktobra 2013, ko se je pridružil YouTubu, so njegovi videoposnetki zbrali že skoraj 1,3 milijarde ogledov. 

23-letnik je bil med drugim znan po tem, da je pedantno skrival svojo pravo identiteto. Njegovi sledilci so precej časa verjeli, da mu je ime Dave, saj ga je tako med prenosom v živo nekoč "po nesreči" poimenoval drugi igralec. Šele njegov oče, ki je v današnjem videoposnetku na željo umrlega sina prebral zadnje besede Technoblada svojim oboževalcem, je razkril, da mu je bilo v resnici ime Alex.

Technobladov poslovilni videoposnetek:

Bolela ga je roka, ugotovili so, da ima raka

Technoblade je julija lani začel tožiti o bolečinah v roki. Ker so se stopnjevale, je odšel po zdravniško pomoč. Avgusta lani je svojim sledilcem sporočil, da ga roka boli zato, ker ima raka.

Njegovo resnično zdravstveno stanje je od takrat tako kot njegovo zasebno življenje ostalo zavito v tančico skrivnosti. Edini podatek, ki ga je delil javno, je bil ta, da so mu skoraj amputirali desno roko. To je bilo decembra lani. 

 

Ne spreglejte